ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Сумах онлайн-журнал не пустили висвітлювати візит Зеленського через "відсутність реєстрації"

08.09.2020, 13:23
Фото – president.gov.ua
Фото – president.gov.ua

Засновник онлайн-журналу “Цукр” Дмитро Тіщенко повідомив, що видання не акредитували висвітлювати робочий візит Президента Володимира Зеленського, який 8 вересня приїхав до Сумської області, інформує “Детектор медіа”

Причиною відмови в акредитації Сумська державна адміністрація вказала “відсутність свідоцтва про державну реєстрацію ЗМІ”, яка необов’язкова для інтернет-видань.

Директор Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Сумської обласної державної адміністрації Сергій Над'ярний пояснив виданню це рішення тим, що на подію акредитували “лише представників ЗМІ”. 

На уточнення, що інтернет-видання не підлягають обов’язковій реєстрації, він сказав: “Я вам відповів на питання. Ми реєстрували засоби масової інформації. “Засоби масової інформації” є законодавче визначення…” 

Натомість Тіщенко сказав, що це рішення не Сумської ОДА, а Офісу Президента.

Про акредитацію він дізнався в групі “Сумські журналісти”, яка публікує анонси подій. “Опублікувала його Ольга Гордус, журналістка каналу ATV. Який стосунок має до команди Зеленського – незрозуміло. Зателефонував їй – вона попросила мене набрати в ОДА: мовляв, вони займаються акредитацією. Чому там вказано її номер – невідомо”, – розповів засновник онлайн-журналу “Цукр”.

В ОДА запитали його ім’я, назву видання та підтвердили акредитацію. Пресслужба Сумської держадміністрації попередила, що зателефонує пізніше: “мовляв, багато охочих”. За деякий час працівник ОДА попросив Тіщенка надіслати копію редакційного посвідчення та копію свідоцтва про реєстрацію ЗМІ.

“Я відповів, що маю лише посвідчення, і те зроблене за підписом голови ГО, яке фактично адмініструє наше видання. Сказали – ок, давайте посвідчення. Надіслав копію. І вже потім, о 18:57, на вайбер мені надійшов опублікований на моїй сторінці лист, де до 19:00 терміново просять надати реєстрацію, інакше відмова”, – додав він.

Крім того, проблеми виникли й у редакторки Sumy.Today Олени Адаменко. В акредитації їй не відмовили, але сказали, що посвідчення Національної спілки журналістів України не є достатнім документом для підтвердження акредитації, тому необхідно мати редакційне посвідчення.

Пресслужба Сумської облдержадміністрації пообіцяла надати детальніший коментар щодо акредитації ЗМІ для висвітлення візиту Президента після 15:00.

Як повідомляв ІМІ, 19 серпня в Запоріжжі щонайменше чотири місцевих медіа не були акредитовані на висвітлення робочої поїздки Президента України Володимира Зеленського до регіону.

9 липня волинських журналістів у зв'язку з карантинними обмеженнями допустили не на всі зустрічі Президента України Володимира Зеленського під час його робочої поїздки.

26 червня херсонські журналісти, що не були акредитовані на зустріч із Президентом України Володимиром Зеленським, провели страйк: вони ставили новини без тексту, публікували порожні сторінки, вигадували текст з місця події.

2 червня хмельницькі видання vsim.ua та “Є” повідомили, що їхніх журналістів, як і журналістів багатьох друкованих та онлайн-медіа, не акредитували на висвітлення робочого візиту Президента України Володимира Зеленського в регіоні, що тривав 3–4 червня.

Liked the article?
Help us be even more cool!