ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Хмельницькі журналісти скаржаться, що їх не акредитували висвітлювати візит Зеленського

04.06.2020, 10:47
Володимир Зеленський під час візиту на Хмельниччину 3 червня, фото – adm-km.gov.ua
Володимир Зеленський під час візиту на Хмельниччину 3 червня, фото – adm-km.gov.ua

Хмельницьке інтернет-видання vsim.ua повідомило, що їхніх журналістів, як і журналістів багатьох друкованих та онлайн-медіа, не акредитували на висвітлення робочого візиту Президента України Володимира Зеленського в регіоні, що триває 3–4 червня.

Як повідомили виданню в пресслужбі обласної держадміністрації (ОДА), акредитували лише представників місцевих телеканалів. Для всіх інших пообіцяли надати відеоматеріали візиту. 

“Причиною недопуску інших журналістів на зустрічі із Зеленським назвали карантинні обмеження. Мовляв, не хочуть створювати скупчення людей. Як повідомили в ОДА, такі вимоги вони отримали від Офісу Президента”, – пише видання. 

У коментарі виданню юрист ІМІ Алі Сафаров розповів, що журналістів дійсно могли б не допустити через карантин. Однак, за його словами, більша частина карантинних обмежень не діє від 22 травня. Крім того, обмеження для журналістів мали б бути встановлені виключно певним розпорядчим документом. 

“Має бути, наприклад, рішення Хмельницької міської ради про те, що у зв’язку з карантинними заходами є обмеження для журналістів. Якщо такого документа немає, то це означає, що правових підстав вибірково застосовувати акредитацію в посадовців не було”, – сказав Алі Сафаров, додавши, що вибіркова акредитація має ознаки щонайменше перешкоджання професійній діяльності журналістів.

Видання зазначає, що на сайті Хмельницької ОДА та сайті Офісу Президента взагалі не було повідомлень про проведення акредитації на візит Володимира Зеленського.

Про відмову в акредитації також повідомило місцеве видання “Є”. У пресслужбі Хмельницької ОДА виданню повідомили, що ні журналіста, ні оператора сайту “Є” не акредитували на висвітлення візиту Президента, як не акредитували й інших колег із місцевих видань, окрім представників телеканалів.

“Через карантинні обмеження акредитували лише місцеві телеканали. Для інших медіа будуть надані відеоматеріали про візит Президента”, – пояснили в пресслужбі облдержадміністрації.

Liked the article?
Help us be even more cool!