ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Станіслава Асєєва погіршується стан здоров’я – колишній полонений

01.10.2019, 14:04
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Колишній полонений учений-релігієзнавець, викладач журналіста Станіслава Асєєва Ігор Козловський повідомив, що у Стаса погіршується стан здоров’я. Про це він сказав 1 жовтня на пресконференції з нагоди дня народження журналіста, повідомляє Укрінформ.

За словами Козловського, Асєєв уже третій день народження зустрічає в полоні. 

“Йому важко, бо загострюються хвороби. Втрачається в тих умовах, у яких він перебуває, зір, а для людини, яка займається письменництвом, це особливо важко”, – сказав Козловський.

Крім того, додав він, у неволі втрачається внутрішній зв'язок зі світом, до в'язня не доходить інформація, бо листи полонені в ОРДЛО не отримують.

Також Козловський зауважив, що Стас життєлюбна людина, йому дуже тяжко, але він тримається. 

“Він поводиться гідно, і це важливо. Бо головна мета катів – це зламати людину, зламати її гідність. Це треба витримати, пройти через ці випробування. Ми не знаємо, де він зараз: чи в ізоляторі, чи в СІЗО. Намагаємось це з'ясувати”, – сказав колишній заручник.

Як повідомляв ІМІ, зв’язок із донецьким блогером і автором проєкту Радіо Свобода “Радіо Донбас.Реалії” Станіславом Асєєвим, відомим під псевдонімом Станіслав Васін, зник 2 червня 2017 року. Представники угруповання “ДНР” підтвердили утримання в заручниках Асєєва, звинувативши в шпигунстві на користь України.

Станіслав Асєєв працював журналістом в окупованому Донецьку і писав репортажі про життя на непідконтрольній території.

Liked the article?
Help us be even more cool!