ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У США спричинив скандал дипфейк із Трампом, що стріляє по ЗМІ

15.10.2019, 14:20
Фото – nouvelobs.com
Фото – nouvelobs.com

Асоціація кореспондентів у Білому домі закликає Президента США Дональда Трампа відреагувати на відео, у якому він вчиняє криваву розправу над журналістами та опонентами. Відеопародію презентували на з’їзді його прихильників у Маямі, повідомили 13 жовтня видання The New York Times та Le Nouvel Observateur.

У сцені, взятій з англійської комедії “Кінгсмен: спецслужби”, персонаж, якому вклеїли обличчя американського Президента, стріляє, заколює осіб, яким замість облич поставили логотипи ЗМІ – CNN, Washington Post, NBC, BBC i Slqte, інформаційних платформ типу Yahoo, і своїх опонентів: померлого Джона Маккейна, сенатора Берні Санденса, одного з його конкурентів на наступних виборах, сенатора республіканця Міта Ромні, а також колишнього Президента Барака Обаму.

Як зазначили організатори зібрання “Американский пріоритет”, що відбулося в Маямі в гольф-клубі Трампа, відео продемонстрували в межах “виставки мемів” в інтернеті.

Проте CNN зазначив: “Це не вперше прихильники Президента пропагують насильство щодо ЗМІ у відео, яке їм видається кумедним”. У разі якщо реакції не буде, цей кліп може “бути розцінений як прихована підтримка насильства”.

У Білому домі змушені були відповісти у твіті: “Президент ще не бачив відео. Він подивиться його найближчим часом, але, спираючись на те, що він почув, він різко засуджує це відео”. Прессекретар виборчої команди Трампа на виборах 2020 року Тім Мертоу заявив, що “відео випустила не команда виборчого штабу, і ми не допускаємо насильства”.

ЗМІ регулярно опиняються під вогнем словесних нападок Трампа та його прихильників, глава держави заохочує натовп присутніх освистувати журналістів, які висвітлюють його зустрічі, та називає їх “ворогами народу".

Як повідомляв ІМІ, 23 квітня 2019 року Президент США Дональд Трамп звинуватив американське видання The New York Times у перекручуванні матеріалів про нього, назвавши газету “ворогом народу” та заявивши, що вона має просити в нього пробачення на колінах. 

У 2018 році Білий дім позбавив акредитації журналіста CNN Джима Акосту, звинувативши його в неналежній поведінці на пресконференції Президента Дональда Трампа 7 листопада.

Речниця Трампа Сара Сандерс повідомляла, що Акоста не давав іншим журналістам ставити запитання, не віддаючи співробітниці Білого дому мікрофон і застосовуючи водночас фізичну силу. На записі з пресконференції видно, що репортер CNN справді не віддавав співробітниці Білого дому мікрофон, проте фізично її не торкався.

Телеканал CNN подав до суду скаргу на адміністрацію Президента США Дональда Трампа, вимагаючи повернути акредитацію до Білого дому своєму кореспонденту Джиму Акості.

Liked the article?
Help us be even more cool!