ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

CNN подав до суду на Трампа з вимогою повернути акредитацію журналіста

14.11.2018, 11:27
Фото - Reuters

Телеканал CNN подав до суду скаргу на адміністрацію президента США Дональда Трампа, вимагаючи повернути акредитацію до Білого дому своєму кореспонденту Джиму Акості. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на телеканал.

Редакція вважає, що в Білому домі порушили першу поправку конституції США про право на свободу преси.

У CNN вважають, що якщо суд залишить дії адміністрації Трампа чинними, це створить небезпечний прецедент.

Окрім Трампа, телеканал позивається до голови апарату Білого дому Джона Келлі, прес-секретаря Сари Сандерс, заступника керівника штабу з комунікацій Білла Шина, директора Секретної служби Джозефа Клансі і офіцера цього відомства Джона Доу.

Як повідомляв ІМІ, Білий дім позбавив акредитації журналіста CNN Джима Акосту, звинувативши його в неналежній поведінці на прес-конференції президента Дональда Трампа 7 листопада.

Речниця Трампа Сара Сандерс повідомляла, що Акоста не давав іншим журналістам ставити запитання, не віддаючи співробітниці Білого дому мікрофон і застосовуючи при цьому фізичну силу.

На записі з прес-конференції видно, що репортер CNN справді не віддавав співробітниці Білого дому мікрофон, проте фізично її не торкався.

Інцидент стався після серії гострих питань, які Акоста поставив президенту Трампу. Він, зокрема, поцікавився, чому той у передвиборчих промовах називав мігрантів “загарбниками”, і запитав, чи не побоюється він розслідування ймовірних зв’язків команди Трампа з Росією. Президент у відповідь назвав його “брутальною і жахливою людиною”.

Liked the article?
Help us be even more cool!