ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Словаччині заарештували кількох екскерівників поліції в справі про вбивство журналіста Кучака

06.11.2020, 10:04
Фото – access-info.org
Фото – access-info.org

Співробітники спецпідрозділу словацької поліції NAKA провели низку рейдів у межах розслідування вбивства журналіста Яна Кучака. Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на в пресслужбу прокуратури Словаччини, що спеціалізується на боротьбі з організованою злочинністю.

Під час проведеної в четвер, 5 листопада, акції відбулося кілька обшуків.

Як повідомила речниця відомства, спецпідрозділ NAKA провів слідчі дії щодо кількох осіб за підозрою у створенні злочинної організації, передає інформагенція dpa.

Тим часом на поширених місцевими телеканалами кадрах видно, як співробітники поліції обшукують приватний будинок колишнього керівника поліції, а згодом забирають із собою його самого. Журналісти також задокументували арешти екскерівників антикорупційного підрозділу, спецпідрозділу NAKA та інших колишніх поліцейських високопосадовців.

Ще у вересні 2020 року було заарештовано колишнього керівника відділу податкових розслідувань, а в січні – колишнього генерального прокурора. Інші прокурори й судді, що проходять у цій справі, а також колишня статссекретарка юстиції Моніка Янковська вже кілька місяців відбувають попереднє ув'язнення.

Тим часом прем'єр-міністр Ігор Матович, що обіймає цю посаду з березня поточного року, привітав дії поліції як удар по корумпованих мережах колишніх урядів.

Нагадаємо, після скоєного в лютому 2018 року вбивства журналіста-розслідувача Яна Кучака та його нареченої словацька поліція розслідує корупційні мережі в судовій системі та в своїх лавах.

Як повідомляв ІМІ, 3 вересня цього року словацький суд виправдав обвинуваченого в замовленні вбивства Куціяка – словацького мультимільйонера Маріана Кочнера.

23 липня 2020 року прокуратура Словаччини вимагала 25 років позбавлення волі для трьох фігурантів резонансної справи про вбивство журналіста-розслідувача Яна Кучака і його нареченої Мартіни Кушнірової в лютому 2018 року.

6 квітня 2020 року словацький суд засудив колишнього військового Мирослава Марчека до 23 років ув'язнення за розстріл журналіста-розслідувача Яна Кучака та його нареченої Мартіни Кушнірової в лютому 2018 року. Суд урахував, що Марчек зізнався в убивстві та співпрацював зі слідством. Прокурор просив для нього 25 років ув’язнення.

13 січня 2020 року колишній військовий Мирослав Марчек під час судового засідання визнав, що застрелив журналіста Яна Кучака та його наречену Мартіну Кушнірову у 2018 році. 

21 жовтня 2019 року прокурор Спеціальної прокуратури Словаччини передав до суду обвинувальний акт проти бізнесмена Словаччини Маріана Кочнера та трьох інших осіб у справі про вбивство. Саме контакти бізнесмена з італійською мафією "Ндрангета" розслідував Кучак перед смертю.

26 лютого 2018 року в Словаччині вбили журналіста видання Aktualít Яна Кучака та його дівчину. Їх знайшли застреленими в помешканні в населеному пункті Велка Мача неподалік міста Трнава.

Кучак розслідував випадки шахрайства з грошима європейських фондів і можливу причетність до цього італійського мафіозного клану "Ндрангета".

Поліція затримала чотирьох підозрюваних у вбивстві. Усім їм висунули обвинувачення.

1 жовтня представник прокуратури Словаччини повідомив, що замовник убивства Яна Кучака заплатив за нього щонайменше 70 тисяч євро.

Прокуратура Словаччини назвала можливим замовником убивства Яна Кучака 44-річну жительку міста Комарно (Південна Словаччина) Альону Жужову.

За даними поліції, підозрювана тісно пов’язана з відомим словацьким мультимільйонером Маріаном Кочнером. 

Убивство Кучака призвело до масових протестів у Словаччині та політичної кризи, яка спричинила відставку попереднього уряду.

Liked the article?
Help us be even more cool!