ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Словаччині назвали ціну за вбивство журналіста Яна Кучака

01.10.2018, 15:00
Фото - aktuality.sk

Замовник убивства словацького журналіста Яна Кучака заплатив за нього щонайменше 70 тисяч євро. Про це на прес-конференції 1 жовтня повідомив прокурор, який відмовився називати своє ім'я, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Aktuality.sk.

Із виділеної суми 50 тисяч євро виплачені готівкою, ще 20 тисяч – у вигляді прощення старого боргу, зазначив він.

Він додав, що вбити планували тільки Кучака. Його наречена Мартіна Кушніровав виявилась випадковою жертвою.

За словами прокурора, докази, які поліція зібрала проти підозрюваних протягом тривалого семимісячного розслідування, дуже сильні. Відомо також, що посередник, який мав заплатити виконавцям убивства, ймовірно співпрацює з поліцією.

Як повідомляв ІМІ, 26 лютого 2018 року в Словаччині вбили 27-річного журналіста видання Aktualít Яна Кучака та його дівчину. Їх знайшли застреленими у помешканні в населеному пункті Велка Мача неподалік міста Трнава.

Найбільш вірогідним мотивом убивці правоохоронці вважають професійну діяльність журналіста.

Кучак розслідував випадки шахрайства з грошима європейських фондів і можливу причетність до цього італійського мафіозного клану “Ндрангета”.

Вбивство Кучака призвело до масових протестів у Словаччині, відставки прем’єр-міністра Роберта Фіцо та двох міністрів внутрішніх справ.

17 вересня влада Словаччини визначила можливого свідка у справі вбивства словацького журналіста Яна Кучака.

27 вересня поліція Словаччини заарештувала кількох підозрюваних у справі про вбивство журналіста Яна Кучака і його нареченої.

30 вересня Генеральна прокуратура Словаччини висунула обвинувачення четвертому підозрюваному у справі про вбивство в лютому 2018 року журналіста-розслідувача Яна Кучака і його нареченої. Раніше обвинувачення висунули трьом особам, яких затримали у справі про вбивство під час поліцейської спецоперації. 30 вересня суд постановив залишити всіх чотирьох затриманих під вартою.

Liked the article?
Help us be even more cool!