ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд Словаччини виправдав бізнесмена, звинувачуваного в замовленні вбивства журналіста Кучака

03.09.2020, 16:34
Фото – Branislav Wáclav / Aktuality.sk
Фото – Branislav Wáclav / Aktuality.sk

Спеціалізований кримінальний суд у місті Пезінок (Словаччина) виправдав бізнесмена Маріана Кочнера, якому були висунуті звинувачення в замовному вбивстві журналіста Яна Кучака і його нареченої.

Таке рішення суд ухвалив 3 вересня, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Novinky.

Також суд виправдав Олену Жужову, яку звинувачення вважало посередником у вбивстві.

На думку суду, діяння сталося, але не доведено, що вони обидва були причетні до вбивства.

Колишній поліцейський Томаш Сабо, який доставив убивцю на місце події, був засуджений до 25 років ув'язнення в тюрмі суворого режиму.

Батьки вбитого Кучака і його нареченої Мартіни Кушнірової прийшли на оголошення вироку. Після того як пролунав несподіваний вердикт у справі, вони плакали й залишили зал засідань.

Кочнер був засуджений тільки до грошового штрафу в розмірі 5 тисяч євро за незаконне зберігання зброї. Жужову повністю виправдано.

Суддя Ружена Сабова заявила в обґрунтуванні рішення, що в справі про незаконне володіння і торгівлю зброєю суд взяв до уваги пом'якшувальну обставину, що Кочнер вів нормальний спосіб життя до скоєння злочину. “Суд також узяв до уваги пом'якшувальну обставину: він зізнався в злочині й щиро жалкував про це”, – сказала Сабова.

Цей вирок може бути оскаржений.

Згідно з обвинувальним висновком, Кочнер замовив убивство Кучака з помсти за те, що журналіст вказав на його масштабний економічний злочин, що також могло перешкодити Кочнеру займатися політикою.

У справі вже ухвалено два вироки. Наприкінці 2019 року Золтан Андруско був засуджений до 15 років ув'язнення як посередник у вбивстві. Після арешту Андруско співпрацював зі слідчими і був свідком у суді.

У квітні цього року суд також відправив у в'язницю на 23 роки колишнього професійного військового Мирослава Марчека, який зізнався у вбивстві журналіста і його нареченої.

Нагадаємо, у лютому 2020 року Кончер був визнаний винним у справі про фальшування фінансових документів і засуджений до 19 років. Він оскаржує це рішення.

Як повідомляв ІМІ, 23 липня 2020 року прокуратура Словаччини вимагала 25 років позбавлення волі для трьох фігурантів резонансної справи про вбивство журналіста-розслідувача Яна Кучака і його нареченої Мартіни Кушнірової в лютому 2018 року.

6 квітня 2020 року словацький суд засудив колишнього військового Мирослава Марчека до 23 років ув'язнення за розстріл журналіста-розслідувача Яна Кучака та його нареченої Мартіни Кушнірової в лютому 2018 року. Суд урахував, що Марчек зізнався в убивстві та співпрацював зі слідством. Прокурор просив для нього 25 років ув’язнення.

13 січня 2020 року колишній військовий Мирослав Марчек під час судового засідання визнав, що застрелив журналіста Яна Кучака та його наречену Мартіну Кушнірову у 2018 році. 

21 жовтня 2019 року прокурор Спеціальної прокуратури Словаччини передав до суду обвинувальний акт проти бізнесмена Словаччини Маріана Кочнера та трьох інших осіб у справі про вбивство. Саме контакти бізнесмена з італійською мафією "Ндрангета" розслідував Кучак перед смертю.

26 лютого 2018 року в Словаччині вбили журналіста видання Aktualít Яна Кучака та його дівчину. Їх знайшли застреленими в помешканні в населеному пункті Велка Мача неподалік міста Трнава.

Кучак розслідував випадки шахрайства з грошима європейських фондів і можливу причетність до цього італійського мафіозного клану "Ндрангета".

Поліція затримала чотирьох підозрюваних у вбивстві. Усім їм висунули обвинувачення.

1 жовтня представник прокуратури Словаччини повідомив, що замовник убивства Яна Кучака заплатив за нього щонайменше 70 тисяч євро.

Прокуратура Словаччини назвала можливим замовником убивства Яна Кучака 44-річну жительку міста Комарно (Південна Словаччина) Альону Жужову.

За даними поліції, підозрювана тісно пов’язана з відомим словацьким мультимільйонером Маріаном Кочнером. 

Убивство Кучака призвело до масових протестів у Словаччині та політичної кризи, яка спричинила відставку попереднього уряду.

Liked the article?
Help us be even more cool!