ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Словаччині прокурор подав у відставку через контакти з підозрюваним в убивстві журналіста

31.03.2019, 12:11
Фото – access-info.org

Заступник генерального прокурора Словаччини Пітер Суфлярський подав у відставку через інформацію про його контакти з головним підозрюваним у вбивстві журналіста Яна Кучака. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Reuters.

Генеральний прокурор Ярослав Чізнар заявив, що його заступник погодився подати у відставку після того, як визнав обмін сотнями текстових повідомлень з людиною, звинуваченою у вбивстві Кучака, до її арешту.

Зміст деяких повідомлень, у яких Суфлярський обговорює політику з обвинуваченим бізнесменом Маріаном Кочнером, потрапили в ЗМІ.

Суфлярський заявив, що це спілкування було помилкою, але заперечував, що співпрацював з підозрюваним.

Кочнер, який фігурував у деяких статтях Кучака, був звинувачений цього місяця в замовленні вбивства журналіста. Він заперечує свою провину.

Ще один заступник генерального прокурора був звільнений у січні за те, що він мав онлайн-контакти з другим підозрюваним у вбивстві.

Раніше троє підозрюваних у вбивстві заявляли, що їх найняла колега Кочнера.

Як повідомляв ІМІ, 26 лютого 2018 року в Словаччині вбили 27-річного журналіста видання Aktualít Яна Кучака та його дівчину. Їх знайшли застреленими у помешканні в населеному пункті Велка Мача неподалік міста Трнава.

Кучак розслідував випадки шахрайства з грошима європейських фондів і можливу причетність до цього італійського мафіозного клану “Ндрангета”.

Поліція затримала чотирьох підозрюваних у вбивстві. Всім їм висунули обвинувачення.

1 жовтня представник прокуратури Словаччини повідомив, що замовник убивства Яна Кучака заплатив за нього щонайменше 70 тисяч євро.

Прокуратура Словаччини назвала можливим замовником вбивства Яна Кучака 44-річну жительку міста Комарно (Південна Словаччина) Альону Жужову. За даними поліції, підозрювана тісно пов’язана з відомим словацьким мультимільйонером Маріаном Кочнером. Саме його контакти з італійською мафією “Ндрангета” розслідував Кучак перед смертю.

Вбивство Кучака призвело до масових протестів у Словаччині, відставки прем’єр-міністра Роберта Фіцо та двох міністрів внутрішніх справ. На них поклали відповідальність за те, що вони не розслідували діяльності Кочнера, хоча його підозрювали декількох злочинах, зокрема економічних.

14 березня 2019 року спеціальні прокурори Словаччини повідомили, що наближеному до партії влади мультимільйонеру Маріану Кочнеру 8 березня було висунуто обвинувачення в наказі вбити Кучака.

Liked the article?
Help us be even more cool!