ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У січні Нацрада зареєструвала шість черкаських медіа

08.02.2024, 15:27
Єлєна Щепак

Від початку 2024 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зареєструвала дев’ять медіа з Черкащини.

Про це в коментарі ІМІ повідомила представниця Нацради в Черкаській області Надія Горбаченко.

У січні Нацрада зареєструвала шість медіа. Ідеться, зокрема, про одну з найстаріших газет області, роздержавлене видання "Черкаський край”. Окрім того, зареєструвалися газети "Шполянські вісті", "Понад Тікичем" і "Драбівчанка".

Також було зареєстровано журнал "Вісник Черкаського університету", який випускає Черкаський національний університет ім. Богдана Хмельницького.

1 лютого Національна рада зареєструвала ще три медіа, серед яких вісник ГО "Черкаський інститут міста".

Як повідомляв ІМІ, від початку введення в дію нового Закону "Про медіа" в Національній раді зареєструвалися вже близько 1800 видань. Закон набув чинності 31 березня 2023 року, а перші медіа почали реєструватися ще на початку літа. 

Станом на кінець 2023 року з Черкащини зареєструвалися лише 34 медіа, зокрема 29 друкованих видань, серед яких "Вечірні Черкаси", "Нова молодь Черкащини", "Козацький край", а також низка газет профспілок і вищих навчальних закладів. 

Нагадаємо, 31 березня 2024 року сплине перехідний період для (пере)реєстрації кількох різновидів медіа – друкованих та інформаційних агентств, згідно із Законом України "Про медіа". І якщо, наприклад, для онлайн-медіа відсутність реєстрації не має значних наслідків (така реєстрація добровільна), то для вже наявних та зареєстрованих медіа неподання документів до Нацради означає втрату статусу.

Liked the article?
Help us be even more cool!