ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У росії заблокували сайт видання "Ґрати"

06.06.2022, 11:21
Фото – Ґрати
Фото – Ґрати

На території росії заблокували сайт українського видання судової журналістики “Ґрaти”.

Про це повідомив головред медіа Антон Наумлюк у телеграм-каналі видання.

За його словами, рішення про блокування сайту ухвалила генпрокуратура рф ще 2 червня, а Роскомнагляд оголосив про це 5 червня та одразу ж почав блокувати.

“Сказати з цього приводу, зізнатися, хочеться небагато. “Грати” – українське незалежне видання судової журналістики (у найширшому розумінні), працює за українськими законами відповідно до стандартів журналістики. Незаконні рішення органів влади та правоохоронних органів у Росії для нас цікаві лише як черговий прояв агресії та порушення прав і свобод, насамперед громадян нашої країни на тимчасово окупованих територіях, у тому числі в Криму, тобто там, де блокування об'єктивної інформації стало одним з методів державного терору щодо жителів”, – написав головред.

Антон Наумлюк додав, що оскаржувати це рішення в судовому порядку “не має жодного сенсу за відсутності незалежної судової системи в Росії”.

Він додав, що видання продовжить працювати так само, як працювало. 

“Розповідати про те, як функціонує українська судова система та суди – місце, де громадяни стикаються з державою; висвітлювати факти порушення прав людини в Криму; свідчити про військові злочини російських військ та багато іншого”, – зазначив він.

Як повідомляв ІМІ, Роскомнагляд вимагає від Вільного радіо, яке мовить у Бахмуті (Донецька область) та сусідніх населених пунктах, видалити матеріал про злочини російської армії проти мирних людей у перший місяць повномасштабного вторгнення.

Liked the article?
Help us be even more cool!