ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії The Insider оштрафували на 1 млн через відсутність позначки "іноземний агент"

14.12.2021, 12:10
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Таганський суд Москви (Росія) оштрафував видання The Insider на мільйон рублів за порушення порядку діяльності ЗМІ, що “виконує функції іноземного агента”. Про це повідомляє Новая газета з посиланням на пресслужбу столичних судів.

На видання склали два протоколи через відсутність маркування “іноагента”. 

Крім того, три тижні тому Роскомнагляд з тієї ж причини вимагав від Таганського суду дозволити блокування сайту The Insider на території Росії.

Як повідомляв ІМІ, 23 липня 2021 року Мін'юст РФ вніс видання The Insider до реєстру ЗМІ – “іноземних агентів”. Шеф-редактор видання Роман Доброхотов заявляв, що The Insider продовжить свою роботу у звичайному режимі й не підкорятиметься російському законодавству, оскільки зареєстрований у Латвії.

28 липня 2021 року в Москві поліція провела обшуки в головного редактора The Insider Романа Доброхотова. Видання припустило, що приводом могла стати справа про наклеп за заявою голландського журналіста Максиміліана Бернардуса Вілема ван дер Верффа. Раніше The Insider з'ясував, що Вілем ван дер Верфф співпрацював з ГРУ й отримував від Міноборони РФ гроші за поширення інформації про збитий “боїнг” на Донбасі.

26 квітня московська поліція порушила кримінальну справу за ст. 128.1 КК РФ “Наклеп”.

23 вересня 2021 року правоохоронці відкрили кримінальну справу щодо Романа Доброхотова про незаконний перетин кордону з Україною в серпні та оголосили його в розшук.

У межах цієї справи вранці 30 вересня співробітники ФСБ провели обшуки у квартирі журналіста, де перебували його дружина та діти, а також у його батьків. Під час обшуків була вилучена вся комп’ютерна техніка. Пізніше батьків та дружину Доброхотова відвезли на допит до відділку поліції як свідків.

Видання The Insider засновано 2013 року, спеціалізується на журналістських розслідуваннях. Серед найвідоміших розслідувань видання – випущені спільно з групою Bellingcat матеріали про причетність Росії до збиття малайзійського “боїнга” над Донбасом, а також про отруєння Олексія Навального.

Liked the article?
Help us be even more cool!