ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії на шеф-редактора видання The Insider завели справу та оголосили в розшук

30.09.2021, 16:15
Фото – Інсайдер
Фото – Інсайдер

У Росії правоохоронці відкрили кримінальну справу щодо шеф-редактора видання The Insider Романа Доброхотова про незаконний перетин кордону та оголосили його в розшук.

Про це повідомляє The Insider з посиланням на адвоката Доброхотова Юлію Кузнєцову.

Доброхотова оголосили в розшук 23 вересня за рішенням слідчого управління ФСБ.

У межах цієї справи вранці 30 вересня співробітники ФСБ провели обшуки у квартирі журналіста, де перебували його дружина та діти, а також у його батьків. Під час обшуків була вилучена вся комп’ютерна техніка. Пізніше батьків та дружину Доброхотова відвезли на допит до відділку поліції як свідків.

ФСБ Росії заявила, що Доброхотов незаконно перетнув кордон з Україною в серпні 2021 року, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За даними ФСБ, у результаті проведених оперативно-розшукових заходів встановлено, що Доброхотов у ніч на 1 серпня прибув до прикордонного з Україною населеного пункту Колещатівки Воронезької області. “Далі з порушенням чинного законодавства він таємно в пішому порядку відбув на українську територію в обхід встановлених пунктів пропуску”, – повідомив 30 вересня Центр громадських зв'язків ФСБ.

На підставі отриманих даних органи безпеки порушили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 322 КК Росії (незаконний перетин державного кордону Російської Федерації), заявляють у спецслужбі.

“Планується оголошення зазначеного російського громадянина в розшук для його затримання і притягнення до кримінальної відповідальності”, – наголосили в ФСБ.

Як повідомляв ІМІ, 28 липня в Москві поліція провела обшуки в головного редактора The Insider Романа Доброхотова. Видання припустило, що приводом могла стати справа про наклеп за заявою голландського журналіста Максиміліана Бернардуса Вілема ван дер Верффа. Раніше The Insider з'ясував, що Вілем ван дер Верфф співпрацював з ГРУ й отримував від Міноборони РФ гроші за поширення інформації про збитий Boeing на Донбасі.

26 квітня московська поліція порушила кримінальну справу за ст. 128.1 КК РФ “Наклеп”.

Видання The Insider засновано 2013 року, спеціалізується на журналістських розслідуваннях. Серед найвідоміших розслідувань видання – випущені спільно з групою Bellingcat матеріали про причетність Росії до збиття малайзійського “боїнга” над Донбасом, а також про отруєння Олексія Навального.

23 липня Мін'юст РФ вніс The Insider до реєстру ЗМІ – “іноземних агентів”. Тоді Доброхотов заявляв, що The Insider продовжить свою роботу у звичайному режимі й не підкорятиметься російському законодавству, оскільки зареєстрований у Латвії.

Liked the article?
Help us be even more cool!