ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Москві йде обшук у головреда The Insider. Видання писало про збиття MH17 на Донбасі

28.07.2021, 11:04
Фото – Інсайдер
Фото – Інсайдер

У Москві 28 липня зранку поліція прийшла з обшуком до головного редактора The Insider Роману Доброхотова. Про це повідомляється на сайті видання.

Про прихід поліції Роман встиг повідомити у своєму твіттері. “Мабуть, у мене обшук. Стукає поліція”, – написав він.

На допомогу до Романа виїхала адвокатка Оксана Опаренко.

Поліція з'явилася близько о пів на восьму ранку. 

З чим пов'язаний обшук – поки невідомо. Але видання припускає, що приводом могла стати справа про наклеп за заявою голландського журналіста Максиміліана Бернардуса Вілема ван дер Верффа. Раніше The Insider з'ясував, що Вілем ван дер Верфф співпрацював з ГРУ і отримував від Міноборони РФ гроші за поширення інформації про збитий Boeing на Донбасі.

26 квітня московська поліція порушила кримінальну справу за ст. 128.1 КК РФ “Наклеп”.

Як повідомляє “Медуза”, джерело РІА Новини підтвердило, що обшуки пов'язані зі справою про наклеп. Також агентство опублікувало фото і відео обшуків у квартирі Доброхотова.

Видання The Insider засновано 2013 року, спеціалізується на журналістських розслідуваннях. Серед найвідоміших розслідувань видання – випущені спільно з групою Bellingcat матеріали про причетність Росії до збиття малайзійського “боїнга” над Донбасом, а також про отруєння Олексія Навального.

23 липня Мін'юст РФ вніс The Insider до реєстру ЗМІ – “іноземних агентів”. Тоді Доброхотов заявляв, що The Insider продовжить свою роботу у звичайному режимі й не підкорятиметься російському законодавству, оскільки зареєстрований у Латвії.

Liked the article?
Help us be even more cool!