ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії суд продовжив арешт Стрєлкову ще на три місяці

Фото – російське медіа Коммерсантъ
Фото – російське медіа Коммерсантъ

Суд у Москві (Росія) продовжив арешт бойовику незаконного збройного угруповання “ДНР”, колишньому співробітнику ФСБ Ігорю Стрєлкову (Гіркіну) до 18 грудня. 

Про це повідомляє російська служба Радіо Свобода.

Стрєлков просив перевести його під домашній арешт, зазначивши, що не може втекти за кордон через розшук Інтерполу та довічний вирок, ухвалений йому судом у Нідерландах.

Як повідомляв ІМІ, Ігоря Стрєлкова (Гіркіна) затримали в липні 2023 року в Москві (Росія) за звинуваченням в екстремізмі. Міщанський суд Москви відправив бойовика під варту в СІЗО Лефортово до 18 вересня 2023 року. Згодом слідство засекретило кримінальну справу Ігоря Стрєлкова (Гіркіна).

Ігор Гіркін (Стрєлков) – російський терорист, колишній так званий “міністр оборони ДНР”. СБУ та Генеральна прокуратура порушили проти Гіркіна низку справ через терористичну діяльність, тортури, вбивства та порушення державного суверенітету. Також оголошений Нідерландами в міжнародний розшук у справі про збиття цивільного Boeing 777 рейсу MH17.

З початком повномасштабного вторгнення Росії на територію України у 2022 році Стрєлков виступав на різноманітних антиукраїнських програмах як запрошений гість та експерт. Критикував армію РФ, Путіна та військове керівництво в недостатній жорстокості, у помилках. 

У жовтні 2022 року ІМІ писав про контент телеграм-каналу Ігоря Гіркіна. Його телеграм-канал спрямований на російську аудиторію, позиціюється як критика чинної російської влади. Має 875,5 тис. підписників. Водночас він один з тих пропагандистів, які провели інформаційну операцію з перекладання відповідальності за масований удар по Україні на українську владу та громадян країни. Загалом дописи Гіркіна на каналі зводилися до того, що російські війська завдають по Україні недостатніх ударів, і закликали до ескалації.

Liked the article?
Help us be even more cool!