ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії Радіо Свобода оштрафували на $730 тис. як "іноагента"

11.03.2021, 10:21
Фото – Станіслав Юрченко / Радіо Свобода
Фото – Станіслав Юрченко / Радіо Свобода

У Росії Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода і гендиректора її російської служби Андрія Шарого оштрафували на 53,9 млн руб (приблизно $730 тис.) у справах про немаркування матеріалів іноземного агента.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на “МБХ медіа”.

Усього до суду надійшло 252 матеріали, по 126 протоколів на ТОВ “Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода” і гендиректора Шарого. З них на цей час розглянуто 196 матеріалів. За статтею про порушення порядку діяльності ЗМІ-іноагента (ч. 1 ст. 19.34.1 КпАП) передбачено штрафи в розмірі 50 тисяч рублів для посадових осіб і в розмірі 500 тисяч – для юридичних. Отже, станом на 10 березня, Шарого оштрафували на 4 мільйони 900 тисяч рублів, Радіо Свобода – на 49 млн рублів.

Також у суді поки що залишаються нерозглянутими 56 протоколів. Підсумкова сума штрафів організації та її гендиректора може дійти до 69,3 млн рублів (приблизно $940 тис.), якщо до суду не надійдуть нові матеріали.

“Штрафи – це організована державою кампанія примусу і залякування, вони спрямовані проти медіакорпорації, редакційна незалежність якої захищена законом”, – заявляв раніше регіональний директор РВЄ / РС щодо країн Європи й розвитку телепроєктів Кирило Сухоцький.

Водночас The New York Times повідомляв, що Радіо Свобода може закрити російську редакцію, якщо влада продовжить чинити на редакцію тиск у зв'язку із законом про іноагентів.

Як повідомляв ІМІ, 27 січня суд у Москві (Росія) оштрафував ТОВ “Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода” (РВЄ / РС) та її генерального директора на загальну суму 1 мільйон 100 тисяч рублів (понад 410 тисяч гривень).

12 січня Федеральна служба з нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій РФ (Роскомнагляд) склала перші вісім протоколів за статтею 19.34.1 Кодексу про адміністративні правопорушення щодо ЗМІ, визнаних у Росії “іноземними агентами”. Протоколи стосуються діяльності медіакорпорації “Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода” та її проєктів, серед яких і проєкт української служби Радіо Свобода  “Крим.Реалії”.

Liked the article?
Help us be even more cool!