ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії поліція прийшла до журналіста "Дождя", що двічі проголосував за поправки до конституції

26.06.2020, 17:00
Фото – Дождь
Фото – Дождь

Поліція вранці 26 червня прийшла додому до журналіста російського телеканалу “Дождь” Павла Лобкова, якому вдалося двічі проголосувати за поправки до Конституції РФ, повідомляє “Дождь”.

За словами Лобкова, він відмовився пускати поліцейського у квартиру до приїзду адвоката.

Після того як Лобков двічі проголосував за поправки, московська поліція почала перевірку і запідозрила в цьому “заздалегідь сплановану акцію з дискредитації голосування” та пригрозила трьома кримінальними статтями. Міністерство внутрішніх справ відкрило справу про адміністративне правопорушення за статтею 5.22 КоАП (незаконне видавання і отримання виборчого бюлетеня).

Голосування Лобкова також прокоментували в Центральній виборчій комісії. Там заявили, що журналіст вчинив адміністративне правопорушення. Голова ЦВК Елла Памфілова назвала це провокацією. “Прям спеціально “подарунки” готувалися. Низка провокацій. Дехто пішов свідомо двічі проголосувати”, – заявила Памфілова.

Як повідомляв ІМІ, 25 червня журналіст та ведучий російського телеканалу “Дождь” Павло Лобков зміг проголосувати за поправки до Конституції РФ двічі: на своїй ділянці і дистанційно за допомогою електронного голосування. 

25 червня в Росії почалося голосування щодо поправок до конституції, які серед іншого пропонують обнулення президентських термінів Володимира Путіна. Це дозволить йому знову балотуватися в президенти і залишатися при владі до 2036 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!