ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії ДНК військових журналістів заноситимуть в базу даних

03.07.2014, 10:59

Депутати Держдуми підготували законопроект, спрямований на посилення безпеки російських журналістів, що працюють в гарячих точках. Зокрема, військові журналісти підлягатимуть геномній реєстрації, їх ДНК зберігатимуться в базі даних. Про це 3 липня пише газета «Известия», повідомляє Lenta.ru.

Згідно з новими поправками, головні редактори та засновники ЗМІ повинні будуть укладати трудові договори з військовими журналістами, які гарантують їм необхідні умови здійснення професійної діяльності, включаючи безпечні умови та охорону праці.

Наприклад, співробітники ЗМІ, що прямують в гарячі точки, повинні будуть підлягати геномній реєстрації, їх ДНК зберігатимуться в базі даних. Це необхідно для установки особистості в разі загибелі журналіста і неможливості його впізнання.

Крім того, репортерів повинні будуть забезпечувати засобами індивідуального захисту та спорядженням, надавати їм можливість пройти навчання спеціальним способам забезпечення безпеки. З ними повинні будуть укладати договори додаткового страхування, що охоплюють випадки хвороби, поранення, репатріації та загибелі.

Нові поправки будуть внесені в нижню палату парламенту вже 3 липня.

Як повідомляв ІМІ, 30 червня під Донецьком загинув оператор російського Першого каналу Анатолій Клян, повідомив телеканал. Смерть наступила поряд з однією з військових частин, куди знімальна група каналу "приїхала робити репортаж". За непідтвердженими даними, журналіст отримав смертельне поранення в живіт. Привезли журналістів у зону бойових зіткнень терористи ДНР.

Результати попереднього розслідування у справі загибелі оператора "Першого каналу" (Росія) Анатолія Кляна у зоні АТО свідчать, що вини українських силовиків у цьому немає. Проте в ситуації з оператором факти свідчать про його вину у власній смерті. Про це повідомив директор Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс на брифінгу 2 липня.

Представники російського ЗМІ не мали офіційної акредитації в оперативному штабі АТО, що є вимогою для іноземних ЗМІ, автобус був без знаків "Преса", пасажири також були без розпізнавальних знаків про приналежність в ЗМІ та засобів індивідуального захисту - касок і бронежилетів. Також Клян перебував на території України нелегально.

17 червня кореспондент Всеросійської держтелерадіокомпанії Ігор Корнелюк помер від отриманих під Луганськом поранень в лікарні міста. У прес-центрі АТО заявляють, що загиблий російський журналіст працював у зоні бойовиків без акредитації й засобів захисту.

Також у ВГТРК підтвердили загибель під Луганськом другого члена знімальної групи "Вестей" Антона Волошина.

Liked the article?
Help us be even more cool!