ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Рівному журналістів, які перевіряли дотримання карантину, не пустили в храм

13.04.2021, 17:07
Фото – скріншот з відео каналу "Рівне 1"
Фото – скріншот з відео каналу "Рівне 1"

Знімальну групу телеканалу “Рівне 1” не пускали 7 квітня до приміщення Воскресенського кафедрального собору, в якому відбувалося богослужіння громади УПЦ Московського патріархату з нагоди Благовіщення.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу “Рівне 1”.

Повідомляється, що журналістам перегородили вхід до храму і не пускали всередину, тоді як храм був наповнений парафіянами, які перебували без масок і дотримання дистанції.

Журналісти другий рік поспіль знімали сюжет про те, як проходять богослужіння на Благовіщення в умовах карантину. 

Знімальна група намагалася відзняти одразу дві служби, які відбувалися в приміщенні храму. Службу Православної церкви України, яка проходила у верхньому храмі, відзняли без перешкод. А ось у нижньому храмі, де служить Московський патріархат, виникли проблеми.

“Спочатку підійшов якийсь чоловік, здається просто парафіянин, сказав, що ми не маємо права знімати тут. Після цього ми зайшли всередину, і тоді нібито хтось із працівників церкви загородив прохід, ніяк не пояснив своїх дій. Я намагався підійти з одного боку та з іншого, але чоловік у чорній сорочці підходив у бік, куди я прямував. Урешті він таки дав дорогу, але тільки мені, оператор лишився”, – розповів журналіст телеканалу “Рівне 1” Ілля Томашевський в коментарі представниці ІМІ в Рівненській області.

Чоловік, який перегородив вхід журналістам, попри прохання не назвався. Ілля Томашевський розповів, що агресії з боку парафіян не було. Водночас було важко зняти те, що відбувалося в храмі.

“Декілька кадрів ми таки зробили, але я вважаю, що перешкоджання було, адже оператору доводилося максимально підіймати камеру, щоб записати відео, та просити невідомих відійти. [...] На мою думку, у нижній храм нам перекривали дорогу, бо розуміли, що там відбувається. Люди без масок, одне на одному, і це в період щоденних антирекордів захворюваності на коронавірус”, – розповів ІМІ Ілля Томашевський.

Після появи журналістів парафіян у храмі поменшало: частина залишила приміщення через інший вхід.

Liked the article?
Help us be even more cool!