ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Рівному відкрили меморіальну дошку загиблому на війні медійнику Костянтину Гнітецькому

У Рівному 14 червня відкрили дошку пам’яті загиблому 2023 року ексвідеографу рівненської філії Суспільного Костянтину Гнітецькому. 

ЇЇ встановили на фасаді Ліцею №8, повідомило Управління культури і туризму Рівненської міської ради. 

“Костянтин Гнітецький рівнянин, який все життя працював на благо розвитку культури рідного міста. [...]  Його призвали у березні. Були навчання та підготовка. А вже 19 липня дружина Оксана отримала страшну звістку. Солдат, телефоніст-зв’язківець 49-річний Костянтин Гнітецький загинув 16 липня 2023 року на луганському напрямку”, йдеться в повідомленні управління. 

Меморіальна дошка загиблому на війні Костянтину Гнітецькому. Фото Управління культури і туризму Рівнеради

Як повідомляв ІМІ, до повномасштабного вторгнення Костянтин Гнітецький працював у Рівненському обласному управлінні культури і туризму та займався діджиталізацією. 

У 2006–2019 роках він працював відеографом на Рівненській обласній державній телерадіокомпанії (РОДТРК), яка після реформи у 2016 році стала філією Суспільного. 

Продюсер “Суспільне Рівне” Сергій Татаренко розповів ІМІ, що Костянтин ще в 90-х працював на телеканалі “Рівне 1”, а 2006 року вони майже одночасно почали працювати на РОДТРК.

“Упродовж більш як десятиліття ми з ним щоп’ятниці монтували програму “Телеспорт”. Паралельно він монтував і інші телепроєкти як на РОДТРК, так і пізніше на “Суспільне Рівне”, де він працював до 2019 року. Це десятки проєктів. Мені він запам’ятався як дуже відповідальний професіонал. Іноді, як мені здавалося, аж занадто. Наприклад, уже вичитані редактором титри він не лінувався сідати й перевіряти зі словником. У нього дрібниць не було. Він був талановитим інженером. Вже працюючи на себе, сам склав телевізійний кран. Але найголовніше – він був порядною людиною”, – пригадав Сергій Татаренко.

За даними ІМІ, Костянтин Гнітецький став 64-м медійником, що загинув унаслідок російської збройної агресії проти України.

Liked the article?
Help us be even more cool!