ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Рівному журналісти вимагають звільнити радника голови Рівненської ОДА за звинувачення колеги

14.04.2017, 10:59

Рівненські журналісти та громадські активісти вимагають політичної відповідальності радника голови Рівненської обласної держадміністрації Андрія Андрощука аж до звільнення з посади через його звинувачення на адресу журналістки телеканалу “Інтер” Інни Білецької у праці на російську пропаганду. Про це йдеться у зверненні журналістів та активістів до голови рівненської обласної держадміністрації Олексія Муляренка, повідомляє “Четверта влада”.

На думку авторів листа, 7 квітня Андрій Андрощук дозволив собі публічне висловлювання у Фейсбуці, яке є зазіханням на свободу слова і намаганням влаштувати травлю журналістці, яка систематично викриває корупцію і зловживання на Рівненщині.

“Інна Білецька на своїй сторінці у Фейсбук поширила правдиву інформацію про незаконний блокпост мешканців Полісся, які протиправно обмежили рух на дорозі, з метою не допустити інших громадян і поліцію на територію незаконного видобутку бурштину. І закликала владу та правоохоронні органи відреагувати на це правопорушення”, - йдеться у зверненні.

У відповідь на це, йдеться у листі, Андрій Андрощук “публічно поширив недостовірну інформацію, яка зводить наклеп на журналістку Інну Білецьку”.

“...Оскільки Андрій Андрощук є не просто приватною особою, а займає посаду радника голови Рівненської ОДА, то його публічні висловлювання сприймаються не як висловлювання пересічного громадянина. В такій заяві радника голови Рівненської ОДА ми вбачаємо посягання представника, наближеного до діючої влади, на свободу слова. У цій заяві ми вбачаємо спробу дискредитації журналістів та інших викривачів зловживань і корупції, що на нашу думку є неприпустимим в правовому демократичному суспільстві. В зв’язку з вищенаведеним вимагаємо політичної відповідальності радника голови Рівненської ОДА аж до звільнення з посади”, - йдеться у зверненні.

Під листом, який особисто буде передано голові ОДА, вже зібрали 54 підписи журналістів і громадських активістів. Збір підписів триває до 20 квітня.

В коментарі представниці ІМІ у Рівненській області Інна Білецька зазначила, що вважає такі висловлювання Андрія Андрощука посяганням на свободу слова та спробою змусити журналіста приховати правду.

“Я дуже вдячна за цю ініціативу. Я вважаю, що такі заяви радника голови ОДА і прес-секретаря президентської партії – це посягання на свободу слова. Це спроба змусити журналіста приховувати правду. Окрім цього, це серйозна особиста образа мене – людини з чіткою позицією щодо подій на Сході. Я вважаю Росію – ворогом. Це не обговорюється. Більше того, ще на початку 2014 року я засуджувала будь-яку співпрацю рівненських колег з російськими ЗМІ. Тим не менше, тих, хто продовжував ділитися інформацією і відео з пропагандистськими ЗМІ Росії діюча в Рівному влада не засуджує. Мене не зупинять ніякі спроби дискредитації. Такі люди не повинні працювати у владі”, - сказала вона.

Як повідомляв ІМІ, Рівненська обласна організація Незалежної медіа-профспілки України вимагала від міського голови Рівного Володимира Хомка, голови депутатської комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики і депутатів Рівненської міської ради дати оцінку діям депутата Олександра Бабата, який висловив погрози журналістці, спеціальній кореспондентці телеканалу “Інтер” Інні Білецькій та журналісту інтернет-порталу “Четверта влада” Дмитру Бондарю.

Мова йде про погрози “змінити життя”, написані з акаунту депутата на адресу Білецької та погрози криміналом та “заведенням за ухо в суд”, написані з цього ж акаунту на адресу журналіста “Четвертої влади” Дмитра Бондаря.

Liked the article?
Help us be even more cool!