ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У РФ заарештували блогера, який бажав Україні "дійти до Кремля"

15.05.2023, 12:18
Фото – Reuters
Фото – Reuters

Суд у російському Челябінську заарештував блогера в справі про виправдання тероризму через його стрім про атаку безпілотників на Кремль. Як повідомила пресслужба суду, чоловіка помістили в СІЗО на два місяці, передає проєкт Радіо Свобода "Крим.Реалії".

Приводом для справи став стрім місцевого жителя Олексія Сидорова, під час якого він розмірковував про атаку безпілотників на Кремль 3 травня та побажав українцям "дійти до Кремля".

Пов’язані із силовиками телеграм-канали писали, що йдеться про блогера "Алаласа Алаласовича", зазначає медіа.

Під час судового засідання чоловік заявив, що не займається політикою, у його ютуб-каналу лише 160 підписниківв, а слова, які слідство вважає виправданням тероризму, були сказані на емоціях та вирвані з контексту. Сидоров також попросив вибачення за свої висловлювання.

Затримали блогера 10 травня. Пізніше Сидорова також внесли до реєстру "терористів та екстремістів".

Вдень 3 травня російська влада заявила, що нібито два українські безпілотники в ніч на 3 травня намагались атакувати Кремль, але були збиті. У Києві заявили про непричетність до подій.

Як повідомляв ІМІ, пдконтрольний Росії Ленінський райсуд Севастополя оштрафував жительку міста на 30 тисяч російських рублів за дискредитацію збройних сил РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!