ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупаційний суд Криму оштрафував користувачку соцмереж за "дискредитацію російської армії"

15.05.2023, 10:10
Фото – depositphoto / Ivankmit / ZN.ua
Фото – depositphoto / Ivankmit / ZN.ua

Підконтрольний Росії Ленінський райсуд Севастополя оштрафував мешканку міста на 30 тисяч російських рублів за дискредитацію збройних сил РФ. Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на окупаційний суд.

40-річну жінку визнали винною в тому, що на своїй сторінці в російській соцмережі “Однокласcники” вона розміщувала публікації, які містили тексти та зображення, спрямовані на “спотворення та дискредитацію завдань щодо використання Збройних сил Російської Федерації за межами території Російської Федерації та самі Збройні сили Російської Федерації”.

Згідно з повідомленням, під час судового засідання жінка провину визнала.

10 травня в Росії як мінімум трьох людей затримали через одяг. На них склали протоколи за статтею про “дискредитацію російської влади та армії”.

Як нагадує видання, раніше суд у Москві засудив до семи років ув'язнення колишнього співробітника МВС Сергія Веделя за звинуваченням у поширенні “фейків про російську армію”. Ведель був першим громадянином Росії, проти якого було порушено кримінальну справу за цією статтею.

Після початку військового вторгнення Росії в Україну було ухвалено нові адміністративні та кримінальні статті про “фейки” та “дискредитацію” російської армії. За ними правопорушенням вважаються антивоєнні висловлювання та будь-які висловлювання про війну в Україні, які не збігаються з офіційною позицією міноборони. За це порушили щонайменше 528 кримінальних справ, зокрема 154 – за статтею про фейки про російську армію.

Liked the article?
Help us be even more cool!