ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Раді зареєстрували законопроєкт щодо держпідтримки вразливих галузей, зокрема телебачення

28.04.2020, 13:20
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

У Верховній Раді 22 квітня зареєстровано законопроєкт №3377 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо державної підтримки сфери культури, креативних індустрій, туризму, малого та середнього бізнесу у зв'язку з дією обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)".

Законопроєктом пропонується внести зміни до Закону України "Про телебачення і радіомовлення". 

Зокрема, тимчасово, на період карантинних заходів, зупиняється проведення Національною радою з питань телебачення і радіомовлення нових конкурсів на використання радіочастотного ресурсу, а також продовжуються строки дії відповідних ліцензій.

Також законопроєкт передбачає, що до 31 грудня 2020 року телерадіоорганізації та провайдери програмної послуги, які використовують радіочастотний ресурс, звільняються від оплати 50% вартості послуг Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення. 

Журналісту телерадіоорганізації надається право за редакційним посвідченням чи іншим документом, що підтверджує його професійну належність або повноваження, надані телерадіоорганізацією, перебувати окрім уже наявного права перебування в районі стихійного лиха, катастроф, в місцях аварій, масових заворушень, на мітингах і демонстраціях, на територіях, де оголошено надзвичайну ситуацію, а також де оголошено надзвичайний стан.

Крім того, законопроєкт пропонує внести певні зміни до законів України "Про рекламу", "Про культуру", "Про державну підтримку кінематографії в України" тощо.

Юрист ІМІ Алі Сафаров, проаналізувавши цей законопроєкт, зазначив, що документ "не передбачає зменшення мовних квот на телебаченні й радіо, що дуже наполегливо бажають зробити певні представники певних телеканалів". 

Авторами законопроєкту є народні депутати з Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, Комітету свободи слова та Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Liked the article?
Help us be even more cool!