ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Раді пропонують звернутися до ООН щодо визнання ФСБ та Генштабу Росії терористичними організаціями

07.09.2021, 14:07
Фото – golos.com.ua
Фото – golos.com.ua

Народні депутати пропонують Верховній Раді звернутися до Організації Об'єднаних Націй щодо визнання Федеральної служби безпеки РФ і Генштабу Збройних сил Росії терористичними організаціями.

Проєкт постанови №6001 “Про звернення Верховної Ради України до Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй про визнання Федеральної служби безпеки Російської Федерації та Головного управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації терористичними організаціями” зареєстровано в парламенті 7 вересня.

Ініціаторами проєкту є п’ятеро нардепів: від “Слуги народу” Олег Дунда, Олександр Аліксійчук та Георгій Мазурашу, від депутатської групи “Партія “За майбутнє” Ігор Гузь та Тарас Батенко.

Тексту проєкту постанови на сайті ще немає.

Нагадаємо, окупаційна влада в Криму регулярно проводить масові обшуки в кримських татар, затримує активістів та журналістів.

4 вересня в окупованому Криму співробітники російської поліції і спецслужб затримали понад 40 осіб, серед них журналістів “Кримської солідарності” й видання “Грані” – Айдера Кадирова та Нурі Абдурешитова.

10 березня 2021 року співробітники ФСБ Росії затримали в окупованому Криму фрілансера Радіо Свобода Владислава Єсипенка. Він брав участь в акції до дня народження Тараса Шевченка, що відбулася в Сімферополі 9 березня. Журналісту інкримінують збір інформації “в інтересах спецслужб України”, зокрема Служби зовнішньої розвідки, повідомили в Центрі громадських зв’язків ФСБ Росії. Як стверджують в ФСБ, Єсипенко “здійснював фото- і відеофіксацію місцевості, об’єктів життєзабезпечення і місць масового перебування людей на території Криму”.

Протягом першого півріччя 2021 року кіберфахівці Служби безпеки України нейтралізували понад 1 тис. кібератак та інцидентів на ресурси органів влади та об’єктів критичної інфраструктури. “Одна з масштабних кібератак, заблокована СБУ, – дії хакерського угруповання “Armageddon”, підконтрольного ФСБ РФ. Хакери намагалися вразити системи електронного документообігу, щоб отримати доступ до секретних даних українських органів державної влади”, – повідомила спецслужба.

Liked the article?
Help us be even more cool!