ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Полтаві журналістка звернулась у поліцію щодо перешкоджання та погроз

18.07.2019, 11:25
Фото -bastion.tv

Журналістка полтавського інтернет-видання “Останній бастіон” Альбіна Коломієць звернулася до поліції через погрози та перешкоджання відносно неї з боку голови Соціалістичної партії в Полтавській області Сергія Чередніченка.

Інцидент, що стався 12 липня, підтвердили представниці ІМІ в Полтавській області в Головному управлінні Нацполіції в Полтавській області.

Як повідомляє "Останній бастіон", Чередніченко погрожував журналістці зґвалтуванням та пошкодив їй мікрофон.

Журналісти підійшли до політика, аби взяти в нього коментар стосовно його публічної діяльності, пише видання, а він “одразу ж почав поводитися агресивно, вживати лайку. Потім слова змінилися діями”.

“Чередніченко вихопив мікрофон і націлився у мене. Я була змушена відбігти на кілька метрів”, – розповіла журналістка Альбіна Коломієць

Як пише видання, після цього Чередніченко почав погрожувати оператору і жбурнув мікрофон, пошкодивши його, ображав журналістку.

“Альбіна Коломієць зізналася, що під час зйомок одного з сюжетів Чередніченко разом із однопартійцями погрожував їй зґвалтуванням”, – пише видання.

Як повідомив представниці ІМІ речник Головного управління Нацполіції в Полтавській області Юрій Сулаєв, за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.171 Кримінального кодексу України.

“Є зареєстрована у Полтавському міському відділі поліції заява від журналістки щодо цього факту, скарги на пошкодження мікрофону та погрози ґвалтуванням. Інцидент стався у суді, де розглядали судову справу щодо Сергія Чередніченка та Геннадія Сікалова (головного редактора “Останнього бастіону” – ред.). Поліцію викликав Сікалов”, – повідомив речник ГУ Нацполіції в Полтавській області Юрій Сулаєв.

Як повідомляв раніше ІМІ, 18 травня 2018 року у Полтаві в приміщенні офісу обласного осередку Соціалістичної партії України побили журналіста порталу “Трибуна”, ведучого відеопроекту “ШоУНас” Ярослава Журавля. Голова обласного осередку СПУ Сергій Чередніченко заявив, що журналіст навмисне провокував його соратників.

13 серпня 2018 року прокуратура Полтавської області повідомила про оголошення підозри двом чоловікам, які побили та силою виштовхали журналіста “Трибуни” Ярослава Журавля з офісу Полтавського осередку партії СПУ.

13 вересня 2018 року у Київському районному суді Полтави відбулося перше судове засідання у справі побиття журналіста Ярослава Журавля. Судові засідання тривають досі.

Liked the article?
Help us be even more cool!