ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Полтаві в офісі Соцпартії побили журналіста

19.05.2018, 08:56
Фото - Фейсбук Elena Kuzina

У Полтаві 18 травня в приміщенні офісу обласного осередку Соціалістичної партії України побили журналіста порталу “Трибуна”, ведучого відеопроекту “ШоУНас” Ярослава Журавля, повідомляє “Коло”.

Як пише видання, конфлікт виник між представниками команди СПУ в Полтаві, журналістом та місцевим активістом і членом партії “ДемАльянс” Дмитром Демусом.

У коментарі виданню Ярослав Журавель розповів про те, як сталася бійка:

“Вранці бійці Чередніченка (очільник обласного осередку СПУ - ред.) приїхали до Дмитра Демуса і сказали йому, щоб він менше писав у Фейсбуці, щоб нічого йому не було. Пізніше ми йшли до театру і якраз проходили мимо офісу партії й вирішили зайти, щоб сказати, що це все несерйозно - оці розмови про Фейсбук. Ми зайшли нормально, позитивно. Чередніченко почав лаяти нецензурними словами Демуса. Я попросив Сергія Івановича не матюкатися, паралельно його два бійці почали провокувати мене, я ігнорував їх словесні напади, як відчув збоку один удар, другий…” - розповів журналіст.

За словами Ярослава, бійка продовжилася і на вулиці. Журналіст звернувся до правоохоронців. Вони опитали потерпілого. Колега журналіста Олена Кузіна повідомила, що у Ярослава Журавля зламана щелепа.

Натомість голова обласного осередку СПУ Сергій Чередніченко у соцмережі прокоментував подію і заявив, що журналіст навмисне провокував його соратників.

“Ситуація сталася сьогодні в обід. Демус Дмитро та Журавель вирішили нас потролити. Прийшовши до офісу, почали провокувати та говорити, що порвуть на виборах, вимагаючи прийняття до партії. Я попросив їх вийти і не заважати працювати. Виник конфлікт між ними і хлопцями з офісу партії. Я запропонував їм у спортзалі вияснити, хто круче. Демус, Журавель та ще двоє вийшли на вулицю. Ніякої журналістської роботи не було і ніхто не представлявся журналістом!!!”, - написав він.

В коментарі Громадському Ярослав Журавель повідомив, що у нього зламана щелепа, струс мозку та пошкоджені зуби.

Як розповів Ярослав Журавель, його товаришу представники Соцпартії погрожували через його коментарі у Facebook.

За словами Журавля, вони з товаришем Дмитром Демусом вирішили прийти до офісу Соцпартії, щоб розібратись в даному інциденті. Після чого журналіста побили, як він висловився, “представники силового крила партії”.

За цим фактом поліція Полтави відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 345-1 Кримінального кодексу України ("Погроза або насильство щодо журналіста"), повідомив начальник відділу комунікацій ГУНП в Полтавській області Юрій Сулаєв на своїй сторінці у Фейсбук.

“Інформуємо громадськість та мас-медіа, що поліція Полтави, за фактом нанесення тілесних ушкоджень журналісту і блогеру Ярославу Журавлю, відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 345-1 Кримінального кодексу України ("Погроза або насильство щодо журналіста")... Триває досудове розслідування. Поліція надасть принципову оцінку діям правопорушників та прийме адекватне процесуальне рішення, передбачене законодавством України”, - написав він.

Liked the article?
Help us be even more cool!