ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Полтаві на суді щодо побиття журналіста погрожували представникам ЗМІ

14.09.2018, 15:02
фото - "Коло"

13 вересня у Київському районному суді Полтави відбулося перше судове засідання у справі побиття журналіста Ярослава Журавля. Під час засідання один з активістів Олександр Масюк погрожував журналістам, які висвітлювали засідання, повідомляє “Коло”.

На судове засідання прийшли обвинувачувані Антон Пазенко та Мустафа Алоєв та потерпілий.

На початку засідання суддя Олександр Калько наголосив, що, оскільки у залі здійснюється фото та відеозйомка, чи не заперечують сторони проти цього. Щодо себе суддя сказав, що не заперечує проти зйомки та фото, але запитав спершу у обвинувачених, чи не заперечують вони.

Обоє відповіли, що заперечують проти зйомки їх особисто, оскільки таким чином псується їх репутація та репутація їх родин, кар’єри, пояснили. Захисник обвинувачених підтримав їх відповідь. Потерпілий Ярослав Журавель не заперечував проти фото та відеофіксації. Однак зйомка попри небажання обвинувачених велася, після невеликої дискусії між суддею та журналістами.

Прокурор повідомив, що підстави для припинення або закриття кримінального провадження відсутні, та попросив призначити судовий розгляд. Представник обвинувачених клопотав про виклик свідків на наступне судове засідання.

Як пише видання, поки суддя перебував у нарадчій кімнаті, присутній у судовій залі Олександр Масюк, відомий у Полтаві як активіст, який ходить на сесії Полтавської міськради та на мітинги, погрожував журналістам. Зокрема, у бік журналістів звучали слова “побійтися мене, я переламаю вам руки-ноги”, “вивести із зали суду”, “викликати на журналістів поліцію”. А також поради “не приходити більше у суд, бо буде погано”.

Як пише видання, кримінальне провадження, відкрите спочатку за частиною 2 статті 345-1 Кримінального кодексу України (Погроза або насильство щодо журналіста), перекваліфікували і нині у суді розглядають її як умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження.

Наступне судове засідання суддя призначив на 21 вересня.

Як повідомила представниця ІМІ у Полтавській області, журналістка Надія Труш погрози лунали на адресу усіх присутніх у судовій залі журналістів: “Полтава.Громадське”, телекал “Місто”, сайти “Полтавщина”, “Зміст” та “Коло”.

“Погрози були всім узагальнено присутнім журналістам, і особисто мені не приходити на суд бо буде погано”, - розповіла Надія.

Як повідомляв ІМІ, 18 травня у Полтаві в приміщенні офісу обласного осередку Соціалістичної партії України побили журналіста порталу “Трибуна”, ведучого відеопроекту “ШоУНас” Ярослава Журавля.

19 травня оприлюднили імена підозрюваних у цій справі. Ними є Антон Пазенко та Михайло Алоєв. Інформацію підтвердив і потерпілий Ярослав Журавель.

9 липня слідчий та прокурор оголосили про підозру особі, яка завдала тілесних ушкоджень середньої тяжкості місцевому журналісту Ярославу Журавлю.

13 серпня прокуратура Полтавської області повідомила про оголошення підозри двом чоловікам, які побили та силою виштовхали журналіста “Трибуни” Ярослава Журавля з офісу Полтавського осередку партії “СПУ”. Одного з підозрюваних Мустафу Алоєва оголосили в розшук.

Liked the article?
Help us be even more cool!