ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Полтаві тривають DDoS-атаки на онлайн-медіа та блокування сторінок у соцмережах - представниця ІМІ

16.01.2023, 13:46

Онлайн-медіа Полтавської області постійно зазнають DDoS-атак, а їхні сторінки блокують у соцмережах.

Про це в інтерв'ю ІМІ розповіла представниця Інституту масової інформації в Полтавській області Надія Кучер.

"Боти масово скаржаться на дописи. Останній випадок – виданню “Полтавська хвиля” Facebook заблокував статтю про українського захисника, який коригує артилерію", – розповіла представниця ІМІ.

Також, за її словами, на початку повномасштабного вторгнення було кілька спроб створити телеграм-канали на кшталт “Полтава Z”, але вони моментально зникали.

“Таких, щоб “розкручених”, – ні. Було кілька спроб. Ми їх знаходили з колегами, але вони були незрозумілі, анонімні. Ми навіть не змогли вирахувати, кому вони належать. Там було 28 підписників, максимум 40. Але періодично в коментарях на таких розкручених телеграм-каналах, як “Труха Полтава” або “Оху*нная Полтава”, спостерігалися дописи із сепаратистськими нахилами, на підтримку Росії, але адміни дуже швидко їх підчищали”, – зазначила Надія.

Як повідомляв ІМІ, за матеріалами СБУ міському голові Полтави Олександру Мамаю повідомлено про підозру щодо несанкціонованого поширення інформації про розміщення підрозділів ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану (ст. 114-2 Кримінального кодексу України). 

За даними слідства, Мамай поширив дані, які не розміщувались у відкритому доступі ні Генеральним штабом ЗСУ, ні Міноборони, ні іншими уповноваженими державними органами.

Liked the article?
Help us be even more cool!