ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Полтаві двері телеканалу облили нечистотами (доповнено)

22.04.2019, 11:46
Фото - Фейсбук Сергія Чередніченка

У Полтаві 22 квітня двері у приміщення телеканалу “ІРТ-Полтава” облили нечистотами та принесли плакат із написом “Канал фейкових новин”. Про це представниці ІМІ у Полтавській області повідомив речник Нацполіції в Полтавській області Юрій Сулаєв.

За його словами, вранці біля будівлі, в якій знаходиться телеканал, відбулася акція.

“Адміністрація телеканалу викликала поліцію, є зафіксоване звернення до правоохоронців про те, що двері облили нечистотами, а також принесли плакат”, – повідомив Сулаєв.

Керівник телеканалу “ІРТ-Полтава” Ігор Кужик коментувати ситуацію відмовся, зазначивши, що не вважає “за необхідність коментувати дії не зовсім адекватної особи”, а також повідомив, що “написи зафіксувала поліція і після цього прибрали прибиральники”.

Як зазначає представниця ІМІ, фото із написом “Канал фейкових новин” на своїй сторінці у соцмережі опублікував екс-депутат Полтавської міськради Сергій Чередніченко. “ІРТ - це смітник новин казнокрада Матковського. Нагадали йому сьогодні про це”, – написав Чередніченко. 

У коментарі представниці ІМІ Сергій Чередніченко пояснив, що одна із основних причин акції протесту – викривлені, на його думку, сюжети про хід судового процесу у справі Ярослава Журавля.

“Канал протягом майже року показує викривлені сюжети про те, що відбуваються судові засідання у справі побиття журналіста Ярослава Журавля. Хоча Журавель ніколи не був журналістом, він відео-блогер. По-друге, судовий процес відбувається не з приводу побиття журналіста, а з приводу нанесення шкоди фізичній особі. Тобто йде перекручування фактів, паплюження та знищення репутації Соціалістичної партії України”, - сказав Чередніченко.

Ще одна причина, яка стала причиною акції протесту, сказав Чередніченко, – висвітлення телеканалом суботників, які проходили у Полтаві. За його словами, партія, до якої він належить, організувала суботники, а канал цього не показав, натомість показав, що суботники ініціювала депутатка від Юлія Мелкумова (“Блок Петра Порошенка “Солідарність”). Також він називає причиною і причетність депутата Полтавської міськради Андрія Матковського до власності телеканалу (власниця телеканалу – дружина Матковського), а також Чередніченко критикує його діяльність як політика.

Як повідомляв ІМІ, 18 травня 2018 року у Полтаві в приміщенні офісу обласного осередку Соціалістичної партії України побили журналіста порталу “Трибуна”, ведучого відеопроекту “ШоУНас” Ярослава Журавля. Голова обласного осередку СПУ Сергій Чередніченко заявив, що журналіст навмисне провокував його соратників.

19 травня оприлюднили імена підозрюваних у цій справі. Ними є Антон Пазенко та Михайло Алоєв. Інформацію підтвердив і потерпілий Ярослав Журавель.

9 липня слідчий та прокурор оголосили про підозру особі, яка завдала тілесних ушкоджень середньої тяжкості місцевому журналісту Ярославу Журавлю.

13 серпня прокуратура Полтавської області повідомила про оголошення підозри двом чоловікам, які побили та силою виштовхали журналіста “Трибуни” Ярослава Журавля з офісу Полтавського осередку партії “СПУ”.

13 вересня у Київському районному суді Полтави відбулося перше судове засідання у справі побиття журналіста Ярослава Журавля.

19 грудня 2018 року у Київському районному суді Полтави 19 грудня обвинувачені у справі побиття журналіста видання “Трибуна” і блогера Ярослава Журавля погрожували потерпілому журналісту розправою та ображали присутніх у залі суду журналістів видань “Зміст” та “Полтава365”.

Фото - Фейсбук Сергія Чередніченка

Liked the article?
Help us be even more cool!