ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Польщі зібрали необхідні кошти на купівлю Bayraktar для України

25.07.2022, 11:52
Фото – Zrzutka.pl
Фото – Zrzutka.pl

У Польщі зібрали 100% коштів на Bayraktar для України – 22,5 млн злотих (близько $5 млн дол.), повідомляє Укрінформ.

Кошти в межах акції “Купімо Україні Bayraktar”, що тривала на краудфандинговій платформі Zrzutka.pl, перевели понад 200 тис. людей.

Ініціатор акції зі збору коштів на Bayraktar для України – відомий громадський діяч, політолог і журналіст Славомир Сєраковський зазначив, що попри досягнення мети акції збір коштів триватиме ще декілька днів, оскільки є велика кількість охочих долучитися до неї.

За його словами, 24 липня так багато осіб хотіли долучитися до акції на фінішній прямій, що сервери платформи Zrzutka.pl тричі зависали.  

Сєраковський додав, що надлишок коштів, зібраних у межах акції, буде переведений на рахунок ЗСУ в Нацбанку України.

Раніше Сєраковський інформував, що є “сигнали” зі ЗМІ, які вказують на те, що компанія Baykar Makina може передати Україні БПЛА Bayraktar TB2 безкоштовно, як раніше вже робилося в разі зібраних коштів на Bayraktar у Литві та в межах проєкту “Народний Bayraktar” Сергія Притули.

Станом на 11.50 25 липня зібрано вже понад 23 млн злотих.

Як повідомляв ІМІ, 28 червня в Польщі журналіст Славомір Сераковський запустив збір коштів на безпілотник Bayraktar для Збройних сил України, який триватиме 30 днів.

Раніше литовський телеведучий, засновник Laisvės TV та громадський діяч Андрюс Тапінас за три дні зібрав 5 млн євро на безпілотник Bayraktar TB2 для захисників України. Туреччина вирішила безкоштовно передати ударний безпілотник Bayraktar TB2, гроші на який збирали в Литві. Литва вже передала Україні цей Bayraktar TB2.

Також за три доби зібрав 600 млн грн на Bayraktar для ЗСУ телеведучий і волонтер Сергій Притула. Турецька компанія Baykar заявила, що передасть Україні три БПЛА безкоштовно.

Нині в Норвегії та Канаді триває збір коштів на Bayraktar для України.

Liked the article?
Help us be even more cool!