ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Литва відправила до України Bayraktar, на який збирали кошти

07.07.2022, 10:40
Фото – фейсбук Arvydas Anušauskas
Фото – фейсбук Arvydas Anušauskas

Міністерство оборони Литви відправило до України БПЛА Bayraktar TB2, на придбання якого для України литовці зібрали кошти, але згодом турецька компанія-виробник вирішила передати безпілотник безкоштовно.

Про це на своїй фейсбук-сторінці написав міністр оборони Литви Арвідас Анусаускас, повідомляє Укрінформ.

“Безпілотник покидає Литву, яка попіклувалася про логістику, а міністерство оборони – про угоди щодо закупівлі та інші юридичні формальності, щоб дрон з усім озброєнням міг бути доставлений до України”, – заявив Анусаускас. 

Ініціатор кампанії зі збору коштів литовський журналіст і телеведучий Андрюс Тапінас розповів, що на зібрані на “Байрактар” кошти закуплять боєприпаси для “Байрактара”, антидронові рушниці, розвідувальні безпілотники, а також спрямують на допомогу українському госпіталю.

“Коли виробники “Байрактара” сказали, що дарують його нам, зібрані кошти пішли на допомогу Україні. Ми купили за 1,5 мільйона бомби й ракети для цієї “пташки”. Зараз закуповуємо антидронові рушниці за 1,5 мільйона євро. Також на майже 500 тисяч євро буде надана допомога госпіталю в Черкасах, де лікуються українські військові. І ще закупимо три естонські безпілотники для розвідки, дуже просунуті. Це фантастичний результат для всіх нас”, – розповів Андрюс Тапінас в ефірі Радіо Свобода.

Як повідомляв ІМІ, раніше литовський телеведучий, засновник Laisvės TV та громадський діяч Андрюс Тапінас за три дні зібрав 5 млн євро на безпілотник Bayraktar TB2 для захисників України. Туреччина вирішила безкоштовно передати ударний безпілотник Bayraktar TB2, гроші на який збирали в Литві.

Liked the article?
Help us be even more cool!