ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До п’ятірки найпопулярніших телеграм-каналів входить клон ТСН – дослідження ІМІ

16.09.2021, 14:01
Обкладинка телеграм-каналу "Телеграмна служба новин" (@tg_tcn)
Обкладинка телеграм-каналу "Телеграмна служба новин" (@tg_tcn)

На п’ятому місці за популярністю в Україні перебуває телеграм-канал під назвою ТСН (Телеграмна служба новин, @tg_tcn), який за допомогою лого мімікрує під Телевізійну службу новин (холдинг 1+1), але не має до неї стосунку. Про це свідчить дослідження Інституту масової інформації.

Псевдо-ТСН має 374,2 тис. підписників. Справжній верифікований канал ТСН (@TCH_channel) має лише 64,2 тис. підписників і посідає аж 93-тє місце в українському сегменті тг-каналів.

Зліва на сторінці ТСН (@tg_tcn) на кожному зображенні псевдо-ТСН публікує своє лого та ставить джерело наприкінці посту ТСН, однак цей текст не клікабельний. Він просто створений, щоб вводити в оману читачів. І, коли читачі натискатимуть, у них складеться враження, що, можливо, щось "просто не працює".

Контент каналу – джинса, чорнуха, комерційна прихована реклама і трохи новин.

Попри намагання видати себе за розкручений бренд новин справи в телеграмного ТСН ідуть не дуже добре. Протягом шести місяців 2021 року в каналу відбувалось активне падіння підписників, і вже станом на кінець червня аудиторія становила 291,1 тис. осіб. Ці показники, напевно, не тішили власників, тому лише за один місяць (липень 2021) аудиторія каналу зненацька зросла на 76,2 тис. підписників. Такі разючі показники ніяк не можна пояснити контентом і є схожими на накручування. Очевидно, команда вдалася до кроків, щоб утриматися в рейтингу і втримати увагу рекламодавців.

Через те що ТСН (@tg_tcn) явно штучно накручувала собі підписників, показник залученості якісної аудиторії в каналу становить лише 15,2%. 

* Аналіз проводився  за допомогою сервісу TGstat. У моніторинговий період увійшли 10 телеграм-каналів та 10 дописів в українському сегменті тг-каналів, які система визначила як найпопулярніші в серпні 2021 року. Цифри, які відображено в матеріалі, відповідають статистиці, що надала платформа зі збору та аналізу телеграм-акаунтів.

Liked the article?
Help us be even more cool!