ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Олега Батурина внаслідок допитів російськими військовими зламано чотири ребра

08.04.2022, 14:46
Фото – скриншот з відео Новини Приазов'я
Фото – скриншот з відео Новини Приазов'я

У каховського журналіста Олега Батурина внаслідок допитів російськими військовими зламано чотири ребра.

Про це Олег Батурин, який провів у полоні російських військових понад тиждень, розповів в інтерв’ю проєкту Радіо Свобода “Новини Приазов’я”.

За словами Олега, йому погрожували зрізати ножем “всю мою шкіру – щоб я повільно просто вмирав у муках, як вони будуть виколювати мені очі, відрізати вуха, різати кінцівки, якщо захочуть, то вони мене розстріляють, але вони хочуть, аби я дуже мучився”.

“Вони мене били під час затримання, під час перевезення до Нової Каховки й під час перебування в будівлі поліції Нової Каховки. І під час першого допиту, коли мене затягнули в кабінет міського голови, – там теж били. Я потім звертався до лікарів, потім мене обстежували на комп’ютерному томографі – я потрапив до гарних лікарів. Як виявилося буквально тиждень тому, встановили діагноз, що в мене перелом чотирьох ребер. У висновку лікаря вказано, що це виключно від удару тупим предметом”, – розповів Олег. 

Зараз, додав журналіст, він намагається відновити свій фізичний, “а навіть більше психологічний стан після пережитого”.

Також Олег Батурин повідомив, що він виїхав на підконтрольну Україні територію. Йому це вдалося зробити лише з третьої спроби.

“Але я просто впевнений, що надалі, коли б у них просто дійшли руки до мене, коли б вони згадали про мене, про мою діяльність – виплило б те, що я розповідав відкрито про те, що зі мною сталося, давав інтерв'ю, – я впевнений, що вони б прийшли до мене ще раз. І наслідки були б зовсім іншими. І ми бачимо також те, що до деяких людей вони приходять і двічі, і тричі. І вони працюють за такими методами”, – зазначив Олег.

Як повідомляв ІМІ, 12 березня в Каховці (Херсонська область) зник місцевий журналіст Олег Батурин. 20 березня його відпустили.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом імовірного викрадення російськими окупантами журналіста Олега Батурина на Херсонщині. Кримінальне провадження розпочато за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Олег Батурин впевнений, що його викрали, тримали в полоні вісім діб через журналістську діяльність і чітку громадянську позицію.

Liked the article?
Help us be even more cool!