ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Нідерландах стартувала кампанія на підтримку повернення депортованих РФ українських дітей

Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

У Нідерландах стартувала міжнародна кампанія Back 2 School... But Not for Them щодо повернення депортованих Росією українських дітей. У центрі великих міст по всій країні можна побачити інформаційні білборди, присвячені цій темі, повідомляє Укрінформ.

Як зазначає видання, Back 2 School... But Not for Them – це міжнародна кампанія, спрямована на підвищення обізнаності про депортованих Росією українських дітей. Її ініціатором є благодійний фонд Orphans Feeding Foundation.

За словами засновниці фонду Маріам Ламберт, білборди вже розміщено у Великій Британії та Нідерландах, що є сигналом для подальшого розширення ініціативи в США, Італії, Франції, Іспанії, Німеччині та інших країнах.

"У партнерстві з JCDecaux (транснаціональна компанія, що спеціалізується на зовнішній рекламі. – Ред.) ці рекламні щити доносять важливе повідомлення: тоді як діти в усьому світі повертаються до школи, близько 20 тисяч українських дітей залишаються насильно розлученими зі своїми родинами, домівками та освітою", – сказала Ламберт.

 
Фото Укрінформ

Вона наголосила, що дедалі більше українських дітей примусово переміщують до Росії або на тимчасово окуповані території України.

"Наш моральний обов'язок – зробити все можливе, щоб допомогти цим дітям та підвищити обізнаність усього світу про їхнє тяжке становище. Росія перетворює цих дітей на російських військових курсантів. Ми маємо діяти зараз, бо наш головний ворог – це час. Щодня дедалі більше дітей депортують, дедалі більше дітей віддають на всиновлення і стає дедалі важче возз'єднати їх із сім'ями в Україні", – підкреслила Ламберт.

Як повідомляв ІМІ, Регіональний центр прав людини встановив місце розташування "таборів перевиховання", куди росіяни відправляли дітей з окупованих територій. Це 13 установ на окупованій території України, ще 18 – у Білорусі та 67 – у Росії. 

Liked the article?
Help us be even more cool!