ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Миколаєві волонтерки збирають російськомовну макулатуру, гроші спрямують ЗСУ

У Миколаєві волонтерки збирають книжки російською мовою для здавання на макулатуру, щоб підтримати Збройні сили України. Зібрані гроші планують спрямувати на купівлю далекоміра для одного з підрозділів розвідки.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на волонтерок Ольгу та Аліну.

Збирати книжки розпочали приблизно тиждень тому. За словами Ольги, ідея полягає в тому, щоб зібрати непотрібні книжки російською мовою, які в іншому разі просто викинули б, і здати їх на макулатуру.

Про збір книжок оголосили близько тижня тому спільно з іншими волонтерами. 

“Давайте будемо збирати російські книжки. Все одно їх або викинуть, або спалять. А ми зробимо гарну справу, зберемо їх, здамо на макулатуру. Виручені кошти, зокрема, ми зараз долучимо на збір на далекомір хлопцям з розвідки. Вони воюють з 2014 року”, – говорить Ольга.

Вже зібрано близько 30 кілограмів макулатури, додає Аліна. Хтось побачив інформацію на сторінках у соцмережах. Добре спрацювало й “сарафанне радіо”. Люди приносять книжки російських авторів, російськомовні книжки, журнали.

Як повідомляв ІМІ, у вересні 2022 року муніципальна книгарня “Сяйво книги” зібрала 48 тисяч російських книжок, це майже 25 тонн російських книжок, які відправили на перероблення. Отримані за перероблення понад 97 тисяч гривень передадуть на потреби Збройних сил України.

У вересні 2024 року Звягельська міська бібліотека (Житомирщина) ініціювала збір книжок радянських або російських авторів на макулатуру, щоб придбати засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ) для військовослужбовців.

Liked the article?
Help us be even more cool!