ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Бібліотека на Житомирщині збирає на макулатуру російські книжки, щоб купити РЕБ військовим

27.09.2024, 17:31
Оксана Трокоз

Звягельська міська бібліотека (Житомирщина) ініціювала збір книжок радянських або російських авторів на макулатуру, щоб придбати засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ) для військовослужбовців. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці бібліотеки.

Здати книжки жителі громади можуть до кінця жовтня в одному з пунктів збору.

Зібрані книжки передадуть на перероблення, а виручені кошти спрямують на купівлю засобів РЕБ для військовослужбовців 30 окремої механізованої бригади імені Костянтина Острозького.
“Давайте очистимо полиці домашніх бібліотек від російської культури раз і назавжди і тим самим – допоможемо українським військовим! “пушкіни” / “лєрмонтови” / “достоєвські” з вашої полиці теж можуть воювати і наближати ПЕРЕМОГУ!” – йдеться в повідомленні.

Афіша акції “Ворожу літературу на макулатуру”. Ілюстрація – фейсбук-сторінка Звягельської бібліотеки

Жителі Звягельської громади активно підтримують ініціативу і за два тижні від початку акції принесли більш ніж тисячу книжок, розповіла регіональній представниці Інституту масової інформації бібліотекарка бібліотеки Наталія Лук’янчук.

“До акції долучається багато різних людей. Є один чоловік, який мало не кожного дня приносить по сумці книжок. Ми вже зібрали понад тисячу книжок. Точну їхню кількість і вагу дізнаємося вже по завершенню проєкту, наприкінці жовтня”, – розповіла бібліотекарка з формування фондів Звягельської бібліотеки Наталія Лук’янчук.

За якими адресами можна приносити книжки, можна подивитися тут.

Liked the article?
Help us be even more cool!