ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Миколаєві відкрили виставку робіт загиблого під Бахмутом фотографа Дениса Кривого

01.09.2023, 15:35
Виставка фоторобіт Дениса Кривого в Миколаєві. Фото – Катерина Середа
Виставка фоторобіт Дениса Кривого в Миколаєві. Фото – Катерина Середа

У Миколаївському обласному краєзнавчому музеї проходить виставка робіт фотографа Дениса Кривого з Первомайська, який 11 травня цього року загинув під Бахмутом, коли намагався врятувати пораненого побратима.

Відкриття виставки відбулося 31 серпня, повідомляє представниця ІМІ в Миколаївській області.

Денис Кривий служив у лавах Сил спеціальних операцій (ССО), а до війни займався художньою фотографією. Він брав участь у фотовиставках у Києві, Івано-Франківську, Ужгороді, Житомирі, Рівному, Первомайську, Косові. Окремі роботи Дениса зберігаються в приватних колекціях у країнах Європи, Північної Америки та Азії. 

На виставці представлено 117 зі 129 робіт фотографа. “Краса Бузького Гарду” – велика збірка робіт, яка висвітлює пейзажі відомого природного парку.

Дружина загиблого на фронті митця Галина Волгіна створила “СЯО. Благодійний фонд” та виставила роботи художника на аукціон, щоб зібрати гроші на допомогу ЗСУ. Усі охочі можуть придбати світлини на сайті фонду або відвідати 19 вересня о 17:00 аукціон у приміщенні краєзнавчого музею.

“Ідея влаштувати виставку виникла спонтанно. Я розуміла, що не можу цього не зробити, оскільки Денис був дуже талановитим, його роботи – неймовірні, вони неймовірно впливають на людей: їх бачать, потім хочуть побачити ще, а відтоді починають зовсім інакше дивитися на цю природу, місцевість, оскільки він завдяки своїм фотороботам міг показати все так, як не міг би побачити навіть мешканець тих місць. Я хотіла продемонструвати його творчість і допомогти бійцям, які продовжують захищати нашу країну”, — розповіла вдова Дениса Кривого Галина Волгіна.

Експозиція фоторобіт Дениса Кривого буде представлена в Миколаївському обласному краєзнавчому музеї до кінця вересня.

 
 

Фото – Катерина Середа

Нагадаємо, перша фотовиставка Дениса відбулася на початку липня в Первомайську (Миколаївська область), де живе його родина. 45 робіт Дениса представили в Первомайському краєзнавчому музеї. З першого благодійного аукціону вдалося продати 38 і вторгувати близько 67 тисяч гривень на користь ЗСУ. 

На сайті Президента України зібрали 25 348 підписів під петицією про надання Денису Кривому звання Героя України посмертно.

За даними ІМІ, Денис Кривий став 58-м медійником, який загинув унаслідок російської агресії.

Катерина Середа, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!