ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Миколаєві двоє місцевих жителів створювали контент для пропагандистів "РИА Новости"

25.10.2022, 10:29
Фото – СБУ
Фото – СБУ

У Миколаєві співробітники Служби безпеки України затримали двох місцевих жителів, які працювали на російську пропаганду.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Затримані приховано створювали замовні сюжети для російського пропагандистського сайту "РИА Новости".

"У своїх матеріалах закликали до захоплення південного регіону та фізичної ліквідації керівництва обласної військової адміністрації. Для маскування підривної діяльності зрадники видавали себе за "блогерів", які нібито інформують громадян про внутрішню обстановку на Миколаївщині", – розповіли в СБУ.

Слідчі СБУ встановили "зв’язкових" російської агентури. Ними виявилися декілька представників інформаційного агентства кремля "РИА Новости". Саме вони визначали тематику пропагандистських матеріалів, а також терміни їхньої підготовки й передання до Москви.

Крім роботи на пропагандистів затримані збирали розвіддані про місця тимчасової дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони в прифронтових районах, за що отримували гроші.

Також вони передавали ворогові відомості про наслідки регулярних ракетно-артилерійських обстрілів обласного центру.

Наразі слідчі СБУ повідомили обом затриманим про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Суд обрав їм міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв ІМІ, у Миколаєві СБУ знешкодила російську агентуру: її очолював посадовець міськради. Чоловіка затримали під час наради в мера.

Liked the article?
Help us be even more cool!