ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Посадовець із Миколаєва очолював російську агентуру – СБУ

21.10.2022, 15:13
Фото – СБУ
Фото – СБУ
У Миколаєві СБУ знешкодила російську агентуру: її очолював посадовець міськради. Чоловіка затримали під час наради в мера.
Про це повідомила пресслужба СБУ.
 
Затриманий працював начальником комунального підприємства "Миколаївська ритуальна служба". За даними слідства, він передавав ворогові персональні дані військовослужбовців Збройних сил України, СБУ, співробітників Національної поліції і обласної прокуратури, списки загиблих українських військових.
 
"Крім цього, посадовець-зрадник збирав розвіддані про дислокацію і маршрути переміщення підрозділів ЗСУ на території регіону. Іншим його завданням було "інформувати" агресора про роботу об'єктів критичної інфраструктури Миколаєва та інші закриті питання, які обговорювалися під час нарад у міськраді. Чиновник намагався залучити до розвідувально-підривної діяльності двох своїх підлеглих і ще двох мешканців міста, серед яких старший оперуповноважений районного управління поліції", – розповіли в СБУ.
 
У відомстві стверджують, що всі вони мають прокремлівські погляди й неодноразово підтверджували це в особистих розмовах та "дописах" у соцмережах.
 
Служба безпеки встановила особу представника спецслужб РФ, який координував діяльність російської агентури з території тимчасово окупованого Херсона.
 
"Саме за його завданням зловмисники збирали розвіддані й передавали їх через анонімні акаунти в телеграм", – наголосили в СБУ.
 
Наразі в межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України, розв'язується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Як повідомляв ІМІ, слідчий СБУ повідомив підозру в колабораціонізмі уродженцю Макіївки Донецької області Олександру Дмитрієвському. Також за процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 35-річній жінці, яка виправдовувала, визнавала правомірною та заперечувала збройну агресію РФ проти України.
 
Liked the article?
Help us be even more cool!