ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Москві на пікеті проти закону про "іноагентів" затримали трьох журналістів

09.09.2021, 12:00
Фото – Антон Сергієнко, Радіо Свобода
Фото – Антон Сергієнко, Радіо Свобода

У столиці Росії Москві 8 вересня журналісти вийшли на одиничні пікети біля будівлі Міністерства юстиції, протестуючи проти закону про “іноземних агентів”, повідомляє Радіо Свобода.

Три з чотирьох учасниць акції були затримані. Це журналістки видання “Важливі історії”, зокрема Алеся Мароховська й Ірина Долиніна, яких визнали “іноагентами”-фізособами.

Правозахисний портал “ОВД-Инфо” передає, що затриманих повезли до відділку поліції, їм закидають участь у неузгодженій акції.

8 вересня у світі відзначали Міжнародний день солідарності журналістів. Російські ЗМІ цього дня запустили акцію “Немає “іноагентів”, є журналісти”. Її підтримали понад 40 російських видань, зокрема внесені до списку ЗМІ-“іноагентів” телеканал “Дождь”, “Медуза”, “Важливі історії”, а також The Bell, “Медіазона”, Republic, “Нова газета”.

Протягом дня учасники акції супроводжували публікації на сайтах і в соціальних мережах плашками, схожими на ті, які Мін’юст Росії зобов’язує публікувати ЗМІ – “іноземних агентів”.

Нагадаємо, поняття “ЗМІ-іноагента” з’явилося в російському законодавстві у 2017 році, тоді ж до реєстру були внесені перші ЗМІ, зокрема Радіо Свобода і його регіональні проєкти. Корпорація Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода не погодилася з цим рішенням російської влади. Вона оскаржує застосування законодавства про “іноагентів” у Європейському суді з прав людини.

Liked the article?
Help us be even more cool!