ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Молдові затримали журналіста, підозрюваного в пропаганді війни проти України

09.06.2022, 16:00
Фото – скриншот з відео із сайту newsmaker.md
Фото – скриншот з відео із сайту newsmaker.md

У Молдові правоохоронці затримали для допиту редактора порталу Gagauznews Миколу Костиркіна за підозрою в пропаганді війни.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на молдовське видання Newsmaker.

Прокуратура з боротьби з організованою злочинністю спільно з МВС та Службою інформації та безпеки провела обшуки в автомобілі та будинку журналіста. 

Його підозрюють у пропаганді військових дій та дій, спрямованих на розпалювання національної ворожнечі. Підозрюваного відвели на допит.

Як повідомила прокуратура, підозрюваний через свої канали зв'язку регулярно публікував і розповсюджував пропагандистські матеріали й виступи, що виправдовують військову агресію Росії проти України та розпалюють ненависть та війну. 

Також прокуратура опублікувала відео з обшуку в будинку підозрюваного. На аудіо, опублікованому раніше прокуратурою, але яке вже видалили, чути, як чоловік розповідає про те, що буде, якщо “прийдуть наші”.

“І коли прийдуть, скажуть: що ж ви, молдовани, з… навіть за себе постояти не можете, навіть свої погляди, якщо ви такі проросійські, не відстоювали ніяк ні перед ким. На фіг ви такі потрібні. Другий момент: я це розганятиму по союзних телеграм-каналах і ЗМІ. Підігріватиму ситуацію. Щоб у Росії читали, щоб у Росії знали. Так я зможу зробити свій внесок, як я смію сподіватися, щоб у вищих ешелонах російської влади почали зносити одні голови та ставити на їхнє місце інші. І щоб операція проходила ефективно”, – заявив чоловік на записі.

Видання зазначає, що після початку війни в Україні Служба інформації та безпеки (СІБ) заблокувала сайт gagauznews.md за інформацію, що розпалює ненависть та війну.

Нагадаємо, напередодні молдовська Рада з питань телебачення і радіо (СТР) оштрафувала телеканал NTV Moldova на 18 тисяч леїв (близько $950) й оголосила публічні попередження у зв'язку з висвітленням подій довкола 9 травня.

Liked the article?
Help us be even more cool!