ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Молдові канал НТВ оштрафували за висвітлення подій 9 травня

07.06.2022, 14:11
www.mwccpa.com
www.mwccpa.com

Молдовська Рада з питань телебачення і радіо (СТР) оштрафувала телеканал NTV Moldova на 18 тисяч леїв (близько $950) і оголосила два публічні попередження у зв'язку з висвітленням подій довкола 9 травня.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на NewsMaker та Media-azi.

СТР зафіксувала порушення телеканалу, який є молдовською версією російського НТВ, під час моніторингу передач у зв'язку з нещодавно ухваленою нормою про заборону символів військової агресії.

На думку ради, телеканал NTV Moldova порушив положення Кодексу телебачення і радіо, згідно з яким інформація повинна виходити з надійних джерел, події повинні відбиватися неупереджено і зберігати баланс, подаючи різні точки зору.

Зокрема, на думку ради, ведучий передачі "Accent Direct" Олексій Лунгу в ефірі 19 квітня висловлював свою думку на теми, що обговорюються, і "упереджено ставився до висловлювань свого гостя, підтримуючи його думку".

Крім того, СТР постановила, що у вечірніх новинах 9 травня це свято назвали Днем перемоги у Великій вітчизняній війні. На думку СТР, у такий спосіб акцент зробили лише на поглядах тих, хто підтримує цю ідеологію, без надання інших історичних даних щодо Другої світової війни.

Водночас у репортажі про георгіївську стрічку, віднедавна заборонений у Молдові символ, телеканал надавав думки лише тих, хто підтримує пропаганду цього символу.

Також, на думку ради, телеканал подав недостовірну інформацію про кількість учасників маніфестацій 9 травня.

Телеканал NTV Moldova заявив, що не порушував законодавства щодо кількості учасників святкових заходів, оскільки в репортажі йшлося про дві акції – Марш перемоги та ходу "Безсмертного полку".

Також телеканал зазначив, що 9 травня "було і залишається державним святом у Молдові, офіційно названим Днем Перемоги та відомим пам'яттю героїв, які загинули за незалежність Батьківщини". 

"У зв'язку з цим усі люди висловили свою думку в репортажі. Неясно, яка ще думка має бути подана ​​для збалансованого висвітлення подій", – заявив телеканал.

Liked the article?
Help us be even more cool!