ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У МКС вважають, що відмова Монголії арештувати Путіна не є приводом для розчарування

Відмова Монголії виконати обовʼязковий міжнародний ордер на арешт Володимира Путіна не має викликати розчарування. Про це заявив прокурор Міжнародного кримінального суду (МКС) Карім Хан під час візиту до Києва, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, випадок з Монголією – це перший за два роки випадок, коли Путін перебував на території держави, яка є учасником Римського статуту, після видавання ордера на його арешт. 

“Задокументовано, що інших країн, які є членами МКС, він не відвідував.... Тому зрозуміло, що ордери на арешт уже працюють”, – наголосив Хан.

Він додав, що, “звісно, виконання норм і співпраця в МКС не ідеальні; вже були випадки такого невиконання в минулому, коли держави не працювали із судом”.

“Не треба розчаровуватися, результати ми побачимо, але це не буде легко. Ми рухаємося до реального застосування права і робимо це разом”, – зазначив прокурор МКС.

Також Хан уточнив, що у випадках, коли країна-учасниця відмовляється виконувати свої зобов’язання, передбачено спеціальну процедуру в Римському статуті. Це питання розглядається суддями, а також може бути проведене засідання держав-членів МКС для ухвалення відповідних рішень.

Під час візиту до Києва Карім Хан разом з Генеральним прокурором України Андрієм Костіним відвідав дитячу лікарню “Охматдит”, що постраждала від ракетних обстрілів з боку Росії.

Передісторія

Як повідомляв ІМІ, раніше Міністерство закордонних справ України закликало владу Монголії виконати обовʼязковий міжнародний ордер на арешт Володимира Путіна та передати його до Міжнародного кримінального суду в Гаазі. Путін відвідав Монголію з візитом 3 вересня 2024 року.

Монголія зізналася, що не арештувала Путіна, бо є енергозалежною

Монголія підписала Римський статут та зобов'язана виконувати рішення Міжнародного кримінального суду (МКС), який видав ордер на арешт Путіна. Це зобовʼязує уряд Монголії заарештувати російського президента, якщо той перетне її кордон. Подорож до Монголії стане першим візитом Путіна до країни – члена МКС.

7 березня 2023 року Палата досудового провадження ІІ Міжнародного кримінального суду виписала ордери на арешт на російського президента Володимира Путіна та уповноважену офісу президента РФ з прав дитини Марію Львову-Бєлову. Вони звинувачуються в незаконній депортації населення (дітей) та незаконному перевезенні населення (дітей) з окупованих регіонів України до Російської Федерації.

Головний прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан заявив, що виданий судом ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна довічний.

Liked the article?
Help us be even more cool!