ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У МКІП повідомили, що в Києво-Печерській лаврі невідомі досі блокують три об'єкти

У Києво-Печерській лаврі три об'єкти досі забарикадовані невідомими. Про це повідомила голова комісії Міністерства культури та інформаційної політики з приймання-передання об'єктів державного майна Києво-Печерської лаври, директорка департаменту культурної спадщини міністерства Мар'яна Томин в ефірі загальнонаціонального марафону “Єдині новини”, передає Укрінформ.

Вона вважає, що це питання скоро розв'яжеться.

“Ми повернули майно державі, передали всі ці об'єкти заповіднику, але станом на зараз ще три об'єкти – це 54, 57 і 58-й (корпуси): там перебувають невідомі люди, які там забарикадувалися, і це є однією з причин, чому Нижня лавра зарежимлена. Але я думаю, що скоро це питання буде вирішено”, – сказала Томин.

Нагадаємо, національний заповідник “Києво-Печерська лавра” оголосив про розірвання договору про оренду з Українською православною церквою Московського патріархату з 29 березня 2023 року, проте тривалий час невідомі особи зачиняли приміщення лаври зсередини та перешкоджали початку діяльності комісії з інвентаризації майна.

9 серпня 2023 року Господарський суд Києва визнав законним розірвання договору щодо безоплатного користування приміщеннями Нижньої лаври, що уклали Свято-Успенська Києво-Печерська лавра (чоловічий монастир) УПЦ МП та “Києво-Печерська лавра”.

Liked the article?
Help us be even more cool!