ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд визнав законним розірвання договору між монастирем УПЦ МП та заповідником “Києво-Печерська Лавра”

Фото - slovoidilo.ua
Фото - slovoidilo.ua

Господарський суд Києва визнав законним розірвання договору щодо безоплатного користування приміщеннями Нижньої Лаври, що уклали Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра (Чоловічий монастир) УПЦ (МП) та Національний заповідник “Києво-Печерська лавра”.

Таке рішення суд ухвалив 9 серпня, повідомляється на сайті Міністерства культури та інформаційної політики.

Тим самим, зазначає міністерство, суд відмовив у задоволенні позовних вимог Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, яка й надалі хотіла користуватися культовими будівлями та іншим майном, що є державною власністю.

Нагадаємо, 29 березня 2023 року національний заповідник “Києво-Печерська лавра” розірвав договір про безоплатне користування майном з Свято-Успенською Києво-Печерською Лаврою (Чоловічий монастир).

Міністерство нагадує, що виявило під час перевірки низку порушень договору, укладеного між УПЦ та заповідником, які й стали підставами до його розірвання. Розірвання договору в односторонньому порядку передбачено умовами, вказаними у ньому, додало відомство.

Як повідомляв ІМІ, 5 січня 2023 року Успенський собор та Трапезну церкву Києво-Печерської лаври повернули державі. У цих двох культових споруд, розташованих на території заповідника “Києво-Печерська лавра”, закінчився термін дії договору оренди.

Liked the article?
Help us be even more cool!