ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мінцифри пояснили, коли Україна отримає "роумінговий безвіз"

28.02.2023, 12:14

Україна має перший результат щодо підімкнення до послуги Roam like at home, коли всі абоненти-мешканці країн ЄС, переміщуючись до країн-сусідів, залишаються в межах своїх тарифів. Європейська комісія нещодавно затвердила оновлений додаток до угоди про асоціацію між Україною та ЄС №17-3, де йдеться і про роумінг.

Про це в інтерв'ю Ліга.net розповів директор з розвитку мобільного зв’язку Мінцифри Станіслав Прибитько.

"Тепер цю пропозицію має схвалити Рада ЄС та рада Комітету з питань торгівлі Україна-ЄС. Після чого Україна має оновити законодавство у сфері телекому, щоб приєднатися до єдиного роумінгу", – зазначив Прибитько.

Він зауважив, що Україна не є членом ЄС, а лише кандидатом і для країни це була б також довга процедура, але повномасштабне вторгнення пришвидшило ці процеси.

"Ми бачимо від європейців бажання нам допомагати й у цьому питанні, вони активізували взаємодією з нами. Завдяки угоді наша країна отримає додаткові можливості. Серед них – компенсація вартості послуг звʼязку для сімей, що не мають достатньо доходів", – сказав директор з розвитку мобільного зв’язку Мінцифри.

Станіслав Прибитько нагадав, що в послуги Roam like at home складна історія – вона почалася 2007 року, а запустили Roam like at home лише у 2017-му.

Як повідомляв ІМІ, Starlink надасть роумінг непід'єднаним країнам за $200.

Liked the article?
Help us be even more cool!