ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У мережі поширюють фейковий лист про приєднання західних областей України до Польщі

29.11.2022, 13:33

Центр протидії дезінформації повідомляє про поширення у Twitter чергового фейкового листа начебто від імені Посольства Республіки Польща в Україні про підготовку до референдуму про приєднання західних областей України до Польщі.

У листі йдеться про проведення заходів, “спрямованих на вивчення громадської думки мешканців Львівської та Волинської областей України”, які “…пропонується реалізовувати згідно з раніше встановленим планом”.

При цьому, зазначає Центр, оприлюднене в Twitter фото листа супроводжувалося дописом, що “польські дипломати … намагаються загарбати Західні регіони [та] готуються до проведення референдуму”.

Фото - твітер Лукаша Ясіна

Речник польського МЗС Лукаш Ясіна зазначив, що “записи щодо підготовки до референдуму про приєднання Західних областей України до Польщі є дезінформацією та черговою спробою розпалити суперечки між Польщею та Україною”.

Раніше Уповноважений польського уряду з питань безпеки інформаційного простору Станіслав Жарин спростував заяви державних органів Республіки Білорусь про українських біженців, які намагаються потрапити з Польщі до Білорусі. 

Білоруські прикордонники заявили, що з 24 лютого по 18 листопада до Білорусі з України прибуло 65 627 людей, з них 39 728 транзитом через Польщу.

Liked the article?
Help us be even more cool!