ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Литві продовжили заборону на російські та білоруські телеканали на невизначений термін

Illustration by Nosyrevy. Колаж ІМІ 

Парламентський комітет з питань культури Литви ухвалив рішення щодо продовження заборони на ретрансляцію російських і білоруських каналів на невизначений термін, повідомляє LRT.

Термін дії останнього обмеження спливає 1 жовтня 2024 року.

Поправки, ініційовані міністерством культури, пропонують продовжити заборону на невизначений термін і передбачити, що ці обмеження діятимуть доти, доки Росія та Білорусь розглядатимуться в стратегії національної безпеки як країни, які становлять небезпеку та загрозу для Литви.

“Щоб щоразу не повертатися до цього положення і не продовжувати цю заборону, ми домовилися, що просто спиратимемося на стратегію національної безпеки, яка затверджена сеймом і в якій Російська Федерація та Республіка Білорусь зазначені як країни, які становлять небезпеку та загрозу для національної безпеки”, – зазначив раніше міністр культури Симонас Кайріс.

Видання нагадало, що у вересні 2023 року парламент продовжив заборону на ретрансляцію та розповсюдження в інтернеті радіо- і телепрограм компаній, створених, які прямо чи опосередковано належать, контролюються або фінансуються Росією чи Білоруссю. Виняток поширюється лише на канали, що розповсюджуються країнами Європейського Союзу.

Як повідомляв ІМІ, у квітні 2024 року міністр культури Литви Симонас Кайріс запропонував сейму продовжити заборону на ретрансляцію або онлайн-поширення російських та білоруських радіо- та телепрограм у Литві. 

2 березня 2022 року ЄС терміново зупинив мовлення російських державних ЗМІ Sputnik і RT / Russia Today на території Євросоюзу.

25 лютого 2022 року Комісія з питань радіо і телебачення Литви (LRTK) заборонила через розпалювання війни та пропаганду ретрансляцію в країні шести телеканалів російською мовою – “Білорусь 24”, “НТВ Мир”, “РТР Планета”, “Росія 24”, Перший балтійський канал, TVCI. 

У квітні 2022 року LRTK припинила на території країни безкоштовне приймання 32 телевізійних програм, підконтрольних російській компанії “Газпром-Медіа”.

Liked the article?
Help us be even more cool!