ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Литві заборонили шість телеканалів російською мовою

25.02.2022, 19:42
Фото -– Georgia News
Фото -– Georgia News

Литовська комісія з радіо та телебачення 25 лютого заборонила через розпалювання війни та пропаганду ретрансляцію в країні шести телеканалів російською мовою, повідомляє Delfi.

Ухвалено рішення заборонити ретрансляцію каналів "Білорусь 24", "НТВ Мир", "РТР Планета", "Росія 24", "Перший балтійський канал", "TVCI". Рішення набирає чинності 25 лютого.

Ретрансляція "РТР Планета", "Росія 24", "Білорусь 24", "НТВ Мир" зупиняється на п'ять років, "РБК" та "TVCI " – на три роки.

На думку комісії, виявлені порушення "обумовлюють можливість заборонити подальшу ретрансляцію цих каналів з урахуванням того, що заохочується пропаганда та розпалювання війни".

Щодо деяких російських телеканалів через розпалювання війни та ненависть Литва застосовувала максимальні обмеження ретрансляції на річний термін. У 2015 та 2016 роках через розпалювання війни та ненависті було заборонено ретрансляцію каналу "РТР Планета".

Як повідомляв ІМІ, у Литві з кінця квітня припинять трансляцію 25 російських телеканалів.

Департамент захисту прав споживачів та технічного нагляду Естонії (TTJA) наказав припинити 25 лютого трансляцію низки російських та білоруських телеканалів для клієнтів ТБ-послуг.

Liked the article?
Help us be even more cool!